בכי אחרי השינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי אחרי השינה
    גילה
    26/10/2010

שלום. יש לי ילד בן 3. כאשר הוא קם בבוקר או אני או בעלי מלווים אותו לגן. המטפלת לוקחת אותו ב13:00 הביתה, מאכילה ומשכיבה אותו לישון. אני מגיעה אחרי הצהריים, הוא בדיוק קם מהשינה או שהוא עדיין יושן. ופה מתחילה הבעיה:
    כשהוא קם הוא קורא למטפלת, והיא כבר הלכה. אני ניגשת אליו, והוא מתחיל לצרוח, סליחה על הגסות, אבל ממש לצרוח: לא! תלכי! לתכי לעבודה! הוא הופך את כל הדברים, זורק את השמיכות על הרצפה, המוצצים חייבים להיות על הרצפה באותו רגע, מוריד את המכנסיים והתחתונים. מורד בכל צורה. הוא ילד חכם והוא יודע שבאתו רגע הוא כאילו עושה לי דווקא, מנסה לפרוץ את כל הגבולות.
    בהתחלה חשבתי שזה קורה בגלל שהוא נרדם עם המטפלת ומתעורר כשהיא כבר לא נמצאת, כלומר החלפת משמרת. אבל הגעתי כמה פעמים הביתה, כשאר הוא כבר התעורר, היה רגוע על הידיים של המטפלת, ראה אותי נכנסת הביתה, חיכה עד שהיא תלך, ואז מתחיל לבכות: תלכי, אני רוצה שתלכי. אתמול ניסיתי להרגיע אותו, ישבתי מולו והצעתי לו עזרה, ניסיתי להתעלם ממנו, אפילו הענתשי אותו אחרי 45 דקות בכי. אבל גם זה לא עזר. הוא צעק אני רוצה שתלכי, ניסיתי גם ללכת, עמדתי כמה דקות אחרי הדלת, אבל הוא המשיך לבכות.
    זה קורה כל יום, מאז שהוא הלך לגן. למרות שהיה לו קשה, לדעתי הוא קצת התרגל וטוב לו שם. אבל מה זה התפרצויות בכי האלה? ועוד במשך שעה?
    אודה לכם על ייעוץ מה אני אמורה לעשות במקרה זה? אני חייבת לציין שיש לנו יחסים טובים עם בני, והוא אוהב אותי מאוד. אני מקדישה לו מספיק זמן, והוא קשור אלי וגם אני אליו.
    ממש כואב לי הלב כשהוא בוכה כך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי אחרי השינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי אחרי השינה - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2010

שלום נירית,
    יכול להיות שאת יותר מדי מתרגשת מכך שהוא בוכה. אז הוא בוכה שעה. זה לא נעים אבל גם לא סוף העולם. חשוב מאוד שתישארי עיקבית ולא תשני כל 5 דקות אסטרטגיה בגלל שהוא לא נרגע מיד. זה מורגש לו כחולשה ולכן הוא עוד יותר לא נרגע. כשזה קורה תנסי לחבק אותו, לא לשבת מולו, לא לשאוף לדבר איתו בגובה העיניים או להגיב בנקמנות או בעלבון או בחרדה, אלא לזכור שאת האמא הוא זקוק לחום הריגשי שלך ולקור הרוח שלך, שתוכלי לעמוד בזה ולא תתייאשי נורא בגלל שהוא לא מפסיק לבכות. אם הוא מתנגד מאוד לחיבוק, בכל זאת לא הרפות מייד, הוא זקוק לדעתי למגע פיזי והחזקה פיזית באותו רגע. תרפי אחרי מספר דקות אבל ביוזמתך, כשאת מנהלת את הסיטואציה, ופשוט תישארי רגועה גם אם הוא בוכה, אל תצאי החוצה ואל תענישי אותו, את יכולה להגיד לו: "אמא פה, כשתרצה אותי תבוא אלי או תקרא לי" ותיפני לעיסוקייך, לידו כמובן ובטווח הראייה שלו. אל תצפי שהוא מייד יפסיק לבכות, תנסי לפתח קצת סבלנות לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו