ילד מעדיף את אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מעדיף את אבא
    דורית
    26/10/2010

שלום

רציתי להתייעץ, יש לי 2 בנים: האחד בן 4 והשני בן שנה וחצי.
    הבכור כל הזמן רוצה את אבא שלו ומתנהג אליי בדחיה כל פעם שהאבא לידו.
    פרטי רקע:
    אני עובדת משרה קטנה ורוב הזמן עם הילדים אבל מאפשרת להם חופש ועצמאות (לא "חונקת"). בעלי חוזר מהעבודה מדי יום בשמונה בערב, לפעמים כלל לא רואה את הילדים.

לפעמים אני מרגישה שהילד שונא אותי. הוא גם קורא לי בשמות (כמובן שאני כועסת ומעירה).

האם ההתנהגות הזו מצריכה התערבות כלשהי ואם כן איזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מעדיף את אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מעדיף את אבא - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום דורית,
    לא הבנתי מה זאת אומרת "לא חונקת" האם את יכולה לפקט יותר איך נראה סדר היום שלכם ומה זה נקרא שאת מאפשרת חופש ועצמאות ולא חונקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא מעדיף את אבא?

דורית
    27/10/2010

אני לוקחת אותו מהגן באחת וחצי, נותנת לו אוכל, שינה קצרה. ב-4 הולכים להביא את הקטן מהגן ואח"כ הולכים לגינה, לחבר או שבבית משחקים. כשנשארים בבית לשחק בד"כ הוא משחק לבד או עם אחיו הקטן ואני משתתפת דרך משחק משותף, יצירות או שהוא "עוזר" לי לנקות את הבית (רוב הזמן הוא משחק לבד או עם אחיו. אני לא מעסיקה אותם כל הזמן).

הכוונה של ה"לא חונקת" הייתה שאני לא מתערבת לו כל הזמן במשחק או נצמדת אלא זורמת איתו לפי הרצונות שלו. הרבה פעמים הוא מעדיף משחק עצמאי ושלא יפריעו לו.

לכן אני לא מבינה למה הוא מתנהג אליי בדחייה כל זמן שרואה את אבא שלו. כשאבא שלו לא נמצא הוא רוצה בנוכחותי. זה מעליב ומעורר בי חוסר בטחון לגבי ההורות שלי. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא מעדיף את אבא? - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2010

שלום דורית,
    לא נראה לי שיש סיבה שתרגישי חוסר ביטחון בהורות שלך. ילידם מגיבים כל מיני תגובות, ולפעמים בתקופות שונות מסיבות שונות מעדיפים הורה אחד על פני השני זה לא אומר שאת לא בסדר.
    עם זאת, הייתי בודקת בלי שום קשר, האם מה שאת מגדירה כ"לא חונקת" משאיר את הילד שלך יותר מדי לבד, וכך את נהיית לא משמעותית עבורו.
    לבד הכוונה לא שאת עוזבת אותו פיזית אלא שרמת המוערבות מאוד פחותה. ייתכן שיש משהו בחוסר הביטחון שלךם מראש שאת חוששת לקחת מקום מול הילד שלך. לקחת מקום ולהיות מעורבת אין פירושו בהכרח לקבוע לו, להכריח אותו או לחנוק אותו, אלא להתעניין יותר, להיות יותר אקטיבית, לשחק איתו ולא רק לתת לו לשחק לבד או עם אחיו אפילו שנראה לך שזה מה שהוא משדר לך. יכול להיות שהוא מרגיש אותך כל כך חסרת ביטחון ונעדרת מבחינה פסיכולוגית שהוא לא בונה עלייך יותר ואז את נהיית לא רלוונטית והוא נשאר נורא לבד למרות שבאותו רגע הוא לא מראה את זה, אלא רק כשאבא חוזר והוא דוחה אותך. יכול להיות שמי שמרגיש דחוי באמת זה דווקא הוא, למרות שנראה שהוא מסתדר מצויין ולא לרוצה אותך בכלל. לדעתי את צריכה לנסות להיות יותר אקטיבית, יוזמת, מתעניינת, מתלהבת ומכוונת בזמנים שלכם ביחד אחר הצהריים. ולא להתרשם מהדחיה שלו, הוא ילד קטן ואת אדם בוגר, את לא אמורה לתת לו לקבוע את מעמדך עד כדי כך, וזה לא נקרא בהכרח לחנוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו