פירוק נישואים שניים -השלכות על הילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פירוק נישואים שניים -השלכות על הילד
    טל
    27/10/2010

שלום,
    אני אם לילדה בת 6 (כתה א'). נישאתי בשנית לפני 3 חוד' וכעת התגלעו חילוקי דעות מהותיים ביננו ובעלי אינו מוכן לגשת להעזר במגשר (או שתעשי מה שאני אומר או שמפרקים את החבילה)- אני כבר מתמודדת עם דילמה זו מזה כחודש ולא הועילו כל הדרכים להביאו למגשר.
    אמש הדברים החריפו כך שאין מנוס ואני צריכה להגיע להחלטה שלא פשוטה עבורי אבל אני זקוקה לעזרתכן, בנוגע להחלטה הנכונה עבור הילדה:
    במידה ותפורק החבילה קיימות 2 אפשרויות: 1. להישאר לגור יחד(תחת אותה קורת גג) ולחיות לחוד עד שתסיים את לימודיה (לא לקרוע אותה מהכיתה באמצע שנה ומאזור המגורים אליו עברנו לפני חודשיים) או לחתוך הכל ב"סכין קרה" (כמובן עם הסבר/טיפול) לעזוב את ביה"ס ואזור המגורים ולשוב לעיר הולדתה, היכן שגרנו לפני נישואינו.
    אנא, זקוקה ליד מכוונת, מאוד חוששת שתיפגע.
    אודה למענה מהיר ומכוון
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירוק נישואים שניים -השלכות על הילד - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2010

שלום טל,
    נשמע לי שקורה לכם משהו גם בזוגיות וגם בדילמה שאת מתארת, שהכל נהיה שחור לבן, או או, ואין שום אפשרות באמצע.
    מבין האפשרויות שאת מתארת אף אחת לא נשמעת לי כל כך טובה למען האמת ואת זה אני מניחה שאת יודעת.
    נראה לי שהאפשרות הגרועה פחות עבור הילדה היא להישאר באותו המקום ועם העניינים בינך לבין בעלך, או בעלך בנפרד, תתמודדי עם ניסיון שזה ישפיע עליה כמה שפחות.
    עם זאת, אם בכל זאת יש אפשרות למשהו באמצע, היה עדיף בהרבה, לעזוב את הדירה אבל לא את העיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה, אודה למענה על שאלה נוספת

טל
    28/10/2010

אני מסכימה עם כל מילה אך, השארות בעיר קשה עלי מבחינה פיננסית (עד היום נשאנו שנינו בהוצאות השונות וכעת אאלץ להתנהל לבד) ולא נראה לי שאסתדר.
    לכן רציתי לשאול:
    האם האפשרות של חזרה למקום הולדתה, העיר אותה היא מכירה, היתה בגן עם ילדים שהיא מכירה וחלקם המשיכו לביה"ס אליו היא תלך, משפחה תומכת שגרה בקרבת מקום, לא עדיפה על קשיים כלכליים?
    נכון, יש לה כבר חברות במקום החדש, היא מאוד אוהבת את ביה"ס והמורה, ונחשבת לתלמידה מבריקה בכיתה שאף שוקלים כעת להקפיצה לכתה ב'.
    - אני חוששת שהשינוי, השיבה לעיר הולדתה והפרידה מבעלי תיצור מהפך לשלילה.
    אני ממש חרדה וחוששת (ובמידה מסויימת לעיתים עולה בי מחשבת הקרבה, מוכנה להעניש את עצמי ולהישאר בזוגיות הקלוקלת הזו ולו רק שלא תיפגע!)
    אודה למענה ועזרה
    טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה, אודה למענה על שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    28/10/2010

שלום טל,
    בעניין הכלכלי אני לא כל כך מבינה, ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה עדיף. אני מניחה שגם בעיר הישנה את תצטרכי להתמודד כלכלית לבד, אבל את האילוצים הכלכליים שלך רק את מכירה. לכן אני לא יודעת להגיד לך אם זה עדיף או לא.
    לשאת מערכת יחסים שאת חווה כמתעללת זה לא טוב עבורך וגם לא עבור הילדה.
    עבור הילדה עדיפים כמה שפחות שינויים, ושאמא שלה תהיה כמה שיותר רגועה ופנויה אליה. הסידור שמביא למקסימום את הנתונים האלה הוא הסידור העדיף מבחינתה.
    זה כל מה שאני יכולה להגיד לך כרגע.
    אם את חושבת שחזרה לעיר מוכרת תרגיע אותך ותהיה סבירה מבחינתה - זו אכן האופציה העדיפה.
    אם את חושבת שחשוב מאוד שהיא תישאר באותה עיר, ואת יכולה למצוא פיתרון כלכלי סביר - אז זו האפשרות העדיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו