הצילו מה עושים ???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצילו מה עושים ???
    סיון ()
    29/10/2010

יש לי ילדה בת 4 וחצי ילדה נורמטיבית ומקסימה .
    היום בזמן ארוחת הצהריים סיפרה לפתע שהאחיין שלה בן גילה ( הוא בן 5 וקצת )
    אמר לה בואי נעשה סקס תורידי את המכנסיים והתחתונים ..
    אני מההלם לא המשכתי לשאול אם היא עשתה את מבקשו והאם קרה משהו נוסף ,
    אמרתי שזה מעשה לא בסדר ושלא צריך לדבר ככה ושאני ידבר איתו על מעשיו .
    מואותה הדקה אני פשוט משותקת .. מה עושים ? איך מגיבים ?
    האם במקרה כזה צריך להיכנס לפרטים של המקרה ולהסביר ? איך מונעים טראומה או כול פגיעה אחרת מהעניין ? איך מסבירים בכלל ?
    אין לי מושג מה עליי לעשות ומה הכי נכון לילדה כרגע .
    בבקשה אני זקוקה להכוונה ועזרה בעניין ובצורה קצת יותר מפורטת ולהבין מה ההשלכות של המקרה על הילדה ועל ההיתנהגות שלה ועל עתידה .
    תודה מראש אמא דואגת ומפוחדת ....
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו מה עושים ???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו מה עושים ??? - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2010

שלום סיוון,
    מה עושים? קודם כל מורידים את רמת הלחץ וההיסטריה. דברים מעין אלה קורים בין ילדים, זה לא אומר שזה מומלץ אבל זה עדיין לא אומר בהכרח שמדובר בטראומה נוראית.
    לדעתי ביתך הרגישה מבוכה סביב העניין, ולכן סיפרה לך כדי לקבל אישור אם מה שהיא מרגישה זה נכון.
    מה שכדאי לעשות במקרה כזה הוא להסביר לה שהגוף שלה הוא ברשותה, והיא לא חייבת להסכים להצעות כאלה, ומותר לה להגיד לא.
    זה לא כל כך משנה בעיני מה קרה שם ביניהם מבחינת פירטי הביצוע, יותר משנה אם היא הרגישה שנכפה עליה משהו שלא לרצונה ואת זה את צריכה לברר.
    לגבי הילד, כאן יש משהו יותר מורכב, עצם המעשה בגיל הזה פחות משונה בעיני, כי ילדים בגיל הזה במסגרת סקרנות מינית מבקשים זה מזה "לראות" אחד לשני, עם זאת שימוש שלו במילים "בואי נעשה סקס" והקישור בין המילים למעשה יכולים להעיד שהוא נחשף לתכנים שלא מתאימים לגילו, אם בטלוויזה או בחיים. על כך הייתי מדברת עם הוריו, על מנת שיהיו עירניים לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סיון ()
    29/10/2010

תודה סמדר על תשובתך המהירה והמפורטת אכן הרגעת אותי והבנתי את המקרה בהבנה .. נכון זה ידוע שסקרנותם של הילדים גדלה עם הגיל אבל גם אני ממש ניבהלתי מהחיבור של המילה למעשה וכן נלחצתי כי לא ידעתי מה עושים במצב כזה ,
    שוחחתי עם הילדה בצורה רגוע והסברתי לה שזה הגוף שלה והיא צריכה להיות קצת יותר צנועה ולהבין שמותר לה להגיד לא כשהיא מרגישה לא בנוח .
    לגבי הכפייה לפי מה שהבנתי מימנה היא פשוט לא הבינה מה באמת זה אומר והייתה סקרנית גם היא וכשהרגישה לא בנוח פשוט הלכה , לא היה בניהם ממש מגע רק הסתכלות ,
    לגבי הילד העברתי את המידע לאימו ובקשתי שתשים לב יותר לגבי סרטים שמשדרים מיניות או בינה לבין בעלה ובכלל .
    שוב המון תודה מקרב לב ,
    סיוון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    29/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו