יוצאת מדעתי...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יוצאת מדעתי...
    ליאת
    29/10/2010

שלום רב,
    יש לי בת בת שנתיים וארבע חודשים, בכלליות היא רוב הזמן בכיינית ומפונקת מדי.
    לפני כחודש ילדתי את בני השני , אני לא יודעת אם זה קשור אבל קצת לפני הלידה היא פיתחה התנהגות חדשה, הכל היא רוצה לעשות לבד, אם משהו נופל ואני מרימה לה אז היא משתטחת על הרצפה בבכי מטורף וצרחות , מרביצה ונושכת כל מי שרק בדרך. דבר שני אם מרימים אותה קצת גבוה היא צורחת שהיא מפחדת, באוטו היא צועקת לא לנסוע חזק ומהר כי היא פוחדת, היא לא רוצה לישון כי היא פוחדת, וכל דבר הפך להיות מפחיד .
    היום בפעם הראשונה באתי לאסוף אותה מהגן והיא לא רוצה לעלות לאוטו ולא לשבת בכסא שלה, לבסוף אחרי רבע שעה של שכנועים היא עלתה אבל מרגע עלייתה לאוטו היא חטפה התקף זעם לא מוכנה לשבת כי היא פוחדת ואני מניעה את האוטו היא צורחת בבכי עז והשתוללויות שאני לא אנסע כי היא פוחדת .לא יודעת מה לעשות אובדת עצות.... תעזרו לי בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוצאת מדעתי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוצאת מדעתי... - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2010

שלום ליאת,
    יכול מאוד להיות שהבת שלך מלאה בחרדה כיוון שאתם חלשים מדי. הורים חלשים גורמים לחרדה אצל ילדים כיוון שההרגשה הפנימית שלהם היא שאין מי שיגן עלילהם אם אמא ואבא חלק גדול מהזמן חסרי אונים.
    לדוגמה, כשילדה בת שנתיים וקצת לא רוצה להיכנס לאוטו, לא עומדים רבע שעה ומשכנעים את הוד מעלתה, אלא שמים אותה באוטו, וזהו. שומרים על קור רוח, ושתצרח כמה שהיא רוצה.
    ייתכן שכדאי שתפני להדרכת הורים כדי ללמוד איך להגיב בסיטואציות מהסוג הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי...

ליאת
    29/10/2010

את צודקת בקטע של החולשה אני רוב הזמן איתה ואני נמסה ממנה וחלשה בקטע של השליטה עליה אבל היא נכנסת לאיזשהו סטרס של פחד את מרגישה כאילו ילדה אחרת, אבל בעלי קצת יותר חזק ממנה וגם ממנו היא פוחדת רק בדיבור אבל כשהוא מגיע היא עושה לו בדיוק מה שהיא עושה לי...
    בגן הם אומרים שהיא לא עושה דברים כאלו...
    אני לא יודעת מאיפה להתחיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי... - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2010

שלום ליאת,
    זה בכלל לא משנה שהיא עושה לו בדיוק מה שהיא עושה לך. זה לא אומר שהדרך היא לא נכונה, אלא שצריך להיות מספיק עיקביים בה. ייתכן ויש לכם ציפייה שאם תעשו את הדבר הנכון, היא מייד תרגע. זה לא עובד ככה. הרבה מאוד זמן הזנחתם את העניין והיא חרדה מאוד וייקח הרבה זמן של עיקביות מצידכם במתן מענה חזק וברור כדי שהיא תחזור להרגיש פחות חרדה ויותר בטוחה.
    שוב, אם את לא יודעת מהיכן להתחיל, ייתכן ויש מקום שתפני להדרכת הורים מסודרת, שתלווה אותך בצורה יותר צמודה ומפורטת. מענה כללי וקצר בפורום לא תמיד יכול לפתור בעיות שקיימות חודשים ושנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו