האם להעברי את בתנו גן עכשיו? דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם להעברי את בתנו גן עכשיו? דחוף
    מיכל
    30/10/2010

שלום רב
    מבקשת עזרה בנושא בתי בת ה-3 ו7 חודשים. ילדה מאוד חכמה, מתבטאת ברמה מאוד גבוהה ויוצאת דופן לגילה, סקרנית ומאוד, מחפשת חברה ולהנהיג. לדעתנו ולדעת מספר אנשי חינוך שראו אותה יתכן שהיא מחוננת. כרגע אין אחים ואחיות כך שרגילה שתשומת הלב מרוכזת בה. בתחילת השנה התלבטנו לגבי גן עיריה טרום טרום או עוד שנה בגן פרטי אחר ממה שהיה בשנה שעברה (הגן עבר מקום ונשארו בו רק קטנטנים) והחלטנו על גן פרטי כיון שבגן העיריה שהתקבלנו אליו ראינו שקיבלו לקבוצה הגדולה גם כך לא מעט ילדים שקטנים ממנה בשנה ואפילו חלקם לא גמולים וחשבנו שזה לא יהיה בשבילה. הגננת בגן העירוני אמרה שיש גם ילדים בגילה בגן אבל חשבנו שלא תקבל את תשומת הלב ושימשוך אותה למטה. בגן הפרטי הגננת מצוינת, נראה שהתכנים מענינים אותה אבל פרט לילדה אחת שבאה מהגן הקודם שהיתה החברה הכי טובה שלה היא אינה מתחברת עם אחרים. רוב הילדים קטנים ממנה בערך בחצי שנה, יש מספר מצומצם של בנות בגילה שלדעתי מאוד מופנמות ולא נפתחות לבת שלי שרק כמהה לחברות. ההורים של הילדות האלה אינם משתפים כ"כ פעולה עם נסיונות שלי לפגישות אחר הצהריים מה גם שבתי אינה מתלהבת להיפגש איתן. הגננת ציינה שנהיתה "רכושנית" כלפי החברה מהגן הקודם ורוצה להיות רק איתה בעוד החברה כן מתענינת בחברות עם ילדות אחרות ושהבעיה אינה בפער הגילאים או ברמה השפתית שלה (איני בטוחה שזו כל האמת כי היא לא תמליץ לעבור לגן של גדולים יותר כי אז הגן יאבד רישום של ילדה באמצע השנה). אבל אני מרגישה שבתי מפספסת את השנה בגן מבחינה חברתית ותהינו אם מומלץ להעביר אותה בכל זאת לגן עיריה אולי שמשלב טרום טרום עם טרום שם אולי מהיצע הילדיםוהגילאים תמצא חברים. היא רוצה רק להישאר עם החברה שיש לה היום. נשבר לי הלב שאין לה כ"כ חברים וכל כך היתי רוצה לעזור לה. היא גם מתגעגעת לגן הישן ושואלת מה עם החברים הישנים שלה (שכל אחד הלך לגן אחר במקום אחר)ובמקרים רבים לא רוצה ללכת לגן.
    האם מומלץ להעביר באמצע השנה גן עם ילדים לא מוכרים? האם להשאיר אותה? איפה אמצא לה ילדים קבועים שכן יהיה לה על מה לדבר איתם ולשחק? אודה מאוד לעצה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להעברי את בתנו גן עכשיו? דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום מיכל,
    העברת גן כרגע נראית לי בעייתית, כי אם הבנתי נכון בעוד שנה תצטרך ממילא להתחיל גן חדש. אם זה כך, גם את זה צריך לקחת בחשבון. אולי כדאי לברר יותר לעומק למה אותן אימהות בגן לא כל כך משתפות פעולה איתכם, האם ביתך יצרה רושם מסויים - למשל של שתלטנות או רכושנות כמו שהגננת אומרת והילדות האחרות לא נהנות לשחק איתה? אם זה כך, מעבר לגן אחר לא יפתור את הבעיה הזו. ייתכן שיש מקום להפגיש אותה בינתיים אחר הצהריים מדי פעם עם חברים מהגן הישן, ובינתיים לברר שוב האם יש בכל זאת בעיה כלשהי במיומנויות החברתיות שלה, ואם כן לנסות לטפל בזה. אפשר גם לנסות לבקש את עזרת הגננת לחבר אותה לילדות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו