חוג קראטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוג קראטה
    נירית
    30/10/2010

בני בן 5.5 החל ללכת לפני כחודש לחוג קראטה בקרבת במתנס. החוג מתקיים פעמיים בשבוע, כשעה.
    בנני מאד מתלהב מהדברים שלומד בחוג, מתרגל המון בבית, מספר לכולם ואף מלמד ילדים בגן תנועות שלומד. כמו כן, הוא מחכה כל השבוע ללמוד תנועות חדשות. כיוון שההורים ממתינים בתוך האולם וצופים בחוג, אני רואה שכשהוא משתתף הוא מצליח לא רע וגם אינו מתקשה כלל לעמוד בחוקים ובגבולות שמציב המדריך.
    בסוף כל חוג הוא חוזר מאושר ומספר שנהנה מאד.
    למרות כל זאת, כמעט בכל פעם שמגיעים לאולם הספורט, בו מתקיים החוג, , דקות לפני תחילת החוג, הוא "תופס רגלים קרות" ופתאום מסרב להיפרד ממני ולהשתתף בחוג. רק לאחר דקות ארוכות (עד 10 דק') של שכנועים ופיתויים מצד המדריך הוא נכנס לחוג, ואז כאמור, משתתף יפה ומאד נהנה.
    כבר קרה פעמיים שאחרי רבע שעה לא נכנס לחוג והחלטתי שנלך הביתה כי אין טעם להישאר כצופים.
    אני באמת לא רוצה לכפות עליו השתתפות בחוג, אבל נראה שמאד טוב לו שם והוא מאד רוצה. מצד שני, ההחלה בכל פעם מאד קשה...
    מה לעשות?
    אני החלטתי שאני נותנת עד רבע שעה ואם לא נכנס לחוג, הולכים הביתה. האם אני עושה נכון? כמה זמן לאפשר לו להיכנס באיחור לחוג? כמה פעמים?
    כשאני מנסה לברר איתו מה קורה ב10 דק' של ההתחלה- לא מצליחה לקבל תשובה מלבד: "אני מתבייש".
    יש לציין שהוא התחיל השנה גן חדש ועדיין קיימים קשיי הסתגלות והפרידה ממני בבוקר מאד קשה. אולי זה קשור לכך שקשה לו להיפרד ממני לצורך השתתפות בחוג? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוג קראטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה לתגובה...

נירית
    31/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג קראטה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום נירית,
    אני באמת לא יודעת אם הקשיים להיכנס לחוג נובעים מקשיי הפרידה ממך בבוקר או לא. אבל נראה לי שכדאי ללוות אותו בקשיים האלה בלי להתייאש. חשוב לעודד אותו כן להתגבר, במקרה הזה כיוון שלפי עדותך אחרי שהוא מתגבר הוא מרגיש הרבה יותר טוב. אם יש אפשרות לבדוק מה קורה אם אבא למשל מביא אותו לחוג - שווה לנסות לבדוק גם את זה.
    לא הייתי מגבילה את מספר הפעמים שהוא נכנס באיחור ואם יש צורך הייתי מחכה אפילו כל הזמן של החוג עד שהוא ייכנס. זה לא נורא.
    אולי אפשר לתאם עם מדריך החוג "טקס כניסה" שבו נניח כשהוא בא הוא ניגש לתת "כיף" למדריך ואז לשאר הילדים ואז יהיה לו יותר קל, והוא כבר פחות יתבייש.
    אולי כדאי להציע לו כשהוא מתבייש, רק להתחיל, או רק את החימום, ואז הוא כבר ייכנס לעניינים ויישאר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו