האם יש סיבה לדאגה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם יש סיבה לדאגה?
    oc
    31/10/2010

שלום רב,
    אני אמא לשניים, בן ארבע ובן שנה. בשבת היינו אצל חברים שגרים די רחוק, ואנחנו מתראים איתם אחת לחודשיים בערך. יש להם ילדה מאד דומיננטית בכיתה ב', וילד בן חמש. בכל פעם שאנחנו מתארחים אצלם, היא ממש משתלטת על הילד שלי, ולא נותנת לאחיה לשחק איתו. בין שאר המשחקים, היא רוצה לשחק ברופא וחולה, דבר שלעצמו לא מפריע לי, כל עוד בודקים מעל הבגדים, "שמים טיפות עיניים" (זה ילד שעבר ועובר המון טיפולי עיניים, רוב הרופאים שהוא מכיר הם רופאי עיניים) ו"נותנים תרופה". אתמול כשהיינו שם הלכתי לחדר לבדוק מה קורה עם הילדים, והדלת הייתה חסומה בשולחן ובכיסאות, נלחצתי ודחפתי ופתחתי את הדלת, והילד שלי ממש ברח החוצה, כי רצה לראות טלויזיה, זה היה נראה כאילו היא ממש לא נתנה לו.
    אמרתי שאני לא מרשה לסגור את הדלת, ובטח שלא לחסום עם השולחן, שאלתי אותם מה הם עשו והיא קפצה מהר וענתה "כלום". בדרך הביתה שאלתי את ילדי מה הם שיחקו, והוא אמר שרופא, אז שאלתי אותו, שמת לה טיפות עיניים? והוא אמר שבטעות הם בדקו מתחת לחולצה, שזה במפורש נגד ה"חוקים" שלי, והוא יודע אותם, לכן הוסיף "בטעות".לא אמרתי דבר כי אני לא רוצה ליצור יותר מידיי סקרנות בנושא.
    זה ממש מפריע לי, ואני ממש לא רגועה מאתמול שזה קרה. אני חושבת שאולי היא עוברת משהוא, אני לא רוצה להזיק לילד שלי, ואני חוששת מהמפגש הבא עם חברים שאני ממש אוהבת. רציתי להגיד שהמרחק בינינו הוא כשלוש שעות נסיעה, אז בכל פעם שנפגשים, נשארים לישון, אז זה להרבה זמן.
    יש לכם אולי רעיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נא תשובתכם,

oc
    31/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה? - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום לך,
    ראשית יש צורך במעט סבלנות, פירסמת את השאלה בבוקר וכבר אחרי שש שעות יש תזכורת - יש בפורום המון שאלות וזמן מענה סביר הוא כעבור 24 שעות, גם אם עניתי על שאלה פה ושם לפנייך זה לא אומר שיש לי זמן בבת אחת לענות לכולם. קצת סבלנות. זה מאוד לא נעים. שלא לומר מלחיץ.
    ולגבעי השאלה עצמה, נראה לי שיש מקום לפנות להורי הילדה, ולהגיד להם שאת קצת מודאגת כיוון שקרה כך וכך, ולספר להם את השתלשלות העניינים כדי שיוכלו לטפל בזה, אם זה ייעשה ברוח טובה ועניינית, אני לא רואה כאן כל בעיה שיכולה לפגוע ביחסי החברות. בהמשך, אחרי שיעדכנו אותך מה היו מחשבותיהם ופעולותיהם בנוגע למה שאמרת תוכלי לשקול האם זה מרגיע אותך ואת חושבת שאפשר לחזור ולבקר שם עם הילדים. אבל קודם כדאי לתת צ'אנס לשיחה חברית ועניינית.
    ולגבי בנך, כדאי לומר לומר, בלי ביקורת עליו, אלא כהרגעה - שמותר לו להגיד לא כשנוגעים בו בניגוד לרצונו, וכן זה בהחלט במקום לשאול אותו מה הוא הרגיש באותם רגעים, אני מניחה שהוא היה לחוץ ומפוחד וחשוב שיוכל לשתף בזה - זה יותר חשוב מהפרטים הטכניים של מה שאירע שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, אין לי ניסיון רב בפורומים..

oc
    01/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו