תיפוף בפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תיפוף בפה
    דקלה
    31/10/2010

שלום ,

הילד שלי בן 5 נמצא בגן חובה , מאוד חברותי וחכם מעל לגילו אוהב להוביל ולהיות במרכז,הילד שלי מוזיקלי ובחצי שנה האחרונה הוא כל הזמן מתופף עם הפה בכל הזדמנות עד כי נראה שזה לא נשלט,
    זה מפריע לגננת ולחוגים וכן לא מעט פעמים שמים אותו בצד כי הוא מתופף וקופץ ומפריע למהלך התקין של השיעור לפי הגננת לא מדובר בהפרעות קשב וריכוז ,
    גם לי ולבעלי התיפוף הזה מפריע והקציתי לו מקומות בבית שבו הוא יכול לתופף בפה- לא תמיד זה עוזר וזה פשוט מטריף את הדעת.

איך ממגרים את התופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיפוף בפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיפוף בפה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום דקלה,
    קודם כל יש אפשרות להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן ולבקש תערוך תצפית ותנסה להתרשם האם זה באמת לא עניין ש קשב וריכוז ואם לא אז אם יש לה השערה מה כן. גם יש אפשרות לנסות לדבר עם הילד ולהבין מדוע לדבריו הוא מתנהג כך, האם משעמם לו, האם יש סיבה אחרת. כמו כן הייתי בודקת האם הילד סובל מפחדים והאם התיפוף המתמיד הוא דרך להשקיט מחשבות לא נעימות או מפחידות שיש לו. כמ ו כן ייתכן שיש בעיה בגבולות וצריך למצוא דרך להציב לו גבולות באופן יותר אפקטיבי .בהתאם לאבחנה ממה זה נובע אמור לנבוע הפיתרון איך "למגר" את התופעה. אבל קודם צריך להבין ממה זה בא. "למגר" את התופעה לפני שהבנות זאת, עלול לפגוע בילד כיוון שייתכן וההתנהגות הזו היא סוג של איתות מצוקה שאם אנחנו לא קוראים אותו נכון ורק רוצים להשתיק אותו אנחנו משאירים את הילד עם המצוקה וללא מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה

דקלה
    01/11/2010

קודם כל תודה,
    אם אני לא רוצה לבצע תצפית עם פסיכולוגית מטעם הגן , באיזו דרך פרטית אחרת/ או דרך קופות החולים ניתן לבדוק את הנושא בצורה מקצועית?מה את ממליצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום דקלה,
    אם כך כדאי לך לחפש פסיכולוג או פסיכותריסט שעובד עם הגיל הרך, דרך מכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם, או דרך המלצות ממכרים בסביבת מגוריכם באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו