חד הורית למתבגרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חד הורית למתבגרת
    אדית
    31/10/2010

שלום רב,
    אני מגדלת את בתי מגיל 11 חודש לבדי. הגרוש שלי ניתק כל קשר בהיותה בערך בת 3. כיום בתי בת 12. מעולם לא דיברתי דברי נאצה עליו או דיברתי בשנאה/טינה וכו'. שאלותיה תמיד נענו בהתאם לגילה. בתי ילדה מאושרת ומלאת ביטחון עצמי. כיום לאחר שנים של נתק דרך הפייסבוק בעלה של חברתי החל לנהל איתו שיחות והבין כי הוא מאוד מעוניין בקשר עם בתו. אציין כי אינו מתגורר כלל בארץ. בתי יודעת כי התגרשנו עקב אלימות. בהזדמנויות שונות כאשר אני מוצאת סיפורים דומים ושואלת לדעתה היא תמיד אומרת כי היא לא תהיה מעוניינת בקשר עמו כי הוא לא 'אבא' כלל. אציין כי מזונות ממנו לא קיבלתי מעולם ובשיחותיו עם בעלה של חברתי, הוא ציין כי יכול לעזור כלכלית, אך מתנה זאת בקשר. טובתה של בתי מעל הכל כמובן. ושאלתי היא אם בכלל כדאי? חיינו רגועים ושלווים היום, היא בגיל ההתבגרות והחשש שלי מאוד גדול,שמא לא ידע להיות עקבי וזה יעלה באושרה. אנא עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חד הורית למתבגרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חד הורית למתבגרת - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום אדית,
    אלה לא דברים שאפשר לחזות מראש, זה הולך להיות לא פשוט. עם זאת, כנראה שאי אפשר כל החיים להתחמק מזה, בשלב כלשהו זה יציק לה ויהיה צורך לסגור את הפינה הזו ולטפל בה . השקט כרגע הוא אשליה לדעתי. די בטוח שלביתך יש שאלות לא פתורות ששום תשובה מושכלת מותאמת לגילה לא פותרת באמת מבפנים - כמו איך ייתכן שאב מוותר על ביתו, כמה באמת אני יכולה להיות חשובה לו, כמה בהמשך אוכל להיות חשובה לגבר כלשהו בכלל? אלה שאלות עמוקות מאוד שילוו אותה לאורך שנות התבגרותה ואת לא יכולה למנוע ממנה אפילו אם הכל יהיה מסודר, בשליטה ועם תשובות מוכנות ומעולות.
    זה דבר אחד. דבר שני, כל העניין הוא לדעתי בכלל לא בשליטתך. עם כל הכבוד. נכון שעד עכשיו את נשאת באחריות, לבד, התמודדת ושרדת, נתת לה את כל מחסורה, אבל הקשר בינה לבינו הוא לא בתחום האחריות שלך ולא בתחום השליטה שלך, לא מבחינה חוקית ולא מבחינה מוסרית, למרות שעל פניו נראה לך לא מוסרי שהוא חיכה עד עכשיו ועכשיו נזכר.
    לכן, אם היא תחליט שהיא רוצה בקשר איתו, אין לך לדעתי ברירה אלא לאפשר זאת, וכדאי מאוד ללות זאת בליווי טיפולי מתאים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו