נושא השייכות בגיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נושא השייכות בגיל שנתיים
    יעלי
    01/11/2010

שלום לכן!

אני אמא לילדה מקסימה (מן הסתם...) בת שנתיים. היא מתעסקת הרבה בנושא השייכות - בגן היא יודעת של מי כל בקבוק וכל תיק או עגלה ומציינת את זה הרבה. בחוץ היא יכולה להגיד על דברים - זה לא שלנו (בעיקר בהקשר לצעצועים שנמצאים בסביבתה) ובבית - מבררת מה שייך לה ומה לאחיה (בן 4 חודשים), מה לי ומה לבעלי. אם מאפשרים לה היא תחזיר את החפץ לבעליו החוקיים (נניח אם החזקתי משהו של בעלי). לעיתים קרובות היא אומרת על הדברים שלה 'זה שלי!' ואז בד"כ אני אומרת לה משהו כמו- נכון, זה שלך, אבל יהיה מאוד יפה מצידך לתת לי גם לשחק/לאכול וכו'. כשמגיבים ככה היא באמת משתפת אותנו אבל יכולה אחרי רגע להגיד שוב על משהו שהוא שלה. אני מנסה להראות לה 'דוגמא אישית' נניח "כן, אלה הנעלים שלי אבל את יכולה לשחק איתם".
    האם ההתעסקות הזו טבעית? אם כן, מתי צפוי לחלוף? ומה עוד ניתן לעשות כדי שתתעסק בכך פחות, או לפחות תשמח לשתף אחרים בדברים שלה מעצמה?

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נושא השייכות בגיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נושא השייכות בגיל שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום לך,
    את הגדרת את הנושא כ"שייכות" אבל שנמע שהתכוונת בעצם ל"רכושנות". לדעתי זה אל במאת כך. הבת שך עסוקה בהגדרת גבולות הזהות שלה והחפצים נתפשים אצלה כרגע כהרחבה של עצמה. אני מציעה שתניחו לנושא, היא תפסיק להיות עסוקה כשהיא תשלים את התהליך עם עצמה. אני באמת מציעה שתתמכו בתהליך ולא תתנגדו לו, כלומר תנו לה להגדיר את ההגדרות האלה וחיזרו עליהן כדי לתת להן תוקף בשלב הזה בלי הסתייגויות. כשהיא תסיים לעשות זאת, אני מניחה בעוד מספר שבועות וחודשים, לא תהיה לה שום בעיה לחלוק שום דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו