כיצד עלי לנהוג???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד עלי לנהוג???
    אמא
    02/11/2010

נושא : התחצפות
    תאריך : 02/11/10 09:48
    מחבר/ת : אמא
    שלום, אודה לתשובה על שאלתי.

אני אמא לשניים: בן 4 ובן שנתיים.

לבני בן ה 4 יחס אמביוולנטי לאחיו הצעיר: הוא אוהב אותו, מחבק ומנשק אותו, אך גם לקוח לו צעצועים, מאוד מקנא כשהוא מקבל תשומת לב ממני ונוהג להפריע, להציק לו וגם לשלוח אליו יד או רגל "ףבדרך אגב" כאילו.

כשאני מעירה לו, הוא אומר: "את חוצפנית, אני לא אהיה חבר שלך".
    "אני כועס עלייך"
    ועוד כהנה, ולעיתים זה מלווה במכות שמרביףץ לי (כאילו נותן לי בוקס או מכה ברגל.

מדובר בילד מקסים, מאוד מאוד מאוד חכם, (כך נאמר גם בגן), מאוד רגשן ושם לב כמעט לכל דבר.
    מאוד מוחצן ומביע אהבה (אומר לי אממא אני אוהב אותך, אמא אני רוצה לחבק אותך) וגם עצב או כעס כשככה מרגיש.
    איך עלי להגיב כשקורא לי "חוצפנית"

איך עלי להגיב כשמכה אותי (אמנם זהמכות חלשות אבל זה סימלי)

אנא עיצות תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד עלי לנהוג???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד עלי לנהוג??? - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2010

שלום לך,
    מה שרצוי לעשות ברגעים כאלה, זה להסביר לו שאת מבינה שהוא כועס, נעב ומתוסכל, אבל זה לא במקום לתת מכות לאמא וגם השמות שהוא קורא לך הם לא במקום. את לא מרשה את זה. ואם הוא נורא כועס, אפשר להראות את הכעס ולהוציא אותו בדרכים אחרות, מותר לו להגיד שהוא כועס, אוי אפשר לתת לו כדור גומי לכווצ'ץ', מותר לו לקמט נייר ולזקור לפח, וכו' פתרונות לא מזיקים ולא פוגעניים שמבטאים את הכעס לו, אבל לא פגועים במישהו אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו