התנהגות אלימה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות אלימה בגן
    עינת
    02/11/2010

ביתי בת החמש ילדה מדהימה, חכמה, מנהיגה וכולם אוהבים ורוצים את חברתה.
    השנה בהיותה בחטיבה הצעירה (גן חובה בבית הספר) התחילה להראות תופעות אלימות כלפי שתי חברותיה לכיתה.
    לאחת סטרה שקישקשה לה במחברת וגם מסיתה ילדים אחרים נגדה.
    היום המורה הודיעה לי שהילדה מושעת עקב התנהגותה.
    אני מניחה שחלק מזה נובע מהאם של הילדה "הנפגעת" שמבלה בבית הספר בקיטורים.
    אשמח לדעת כיצד להתמודד עם הילדה ומה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אלימה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות אלימה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2010

שלום עינת,
    נשמע לי שלפני שמחליטים מה לעשות יש עדיין מקום לבירור יותר של מה שקורה לבת שלך. נדמה לי, אם אני מבינה נכון, שאת בכלל ל אכל כך מתרשמת מהאלימות, את הילדה הנפגעת עיטרת במרכאות, תלית את תגובת המורה שבקיטורים של אותה אמא, ובכלל אולי נראה לך שהילדה שלך לא אשמה ולא קרה באמת שום דבר רציני שדורש התייחסות. אם כך את חושבת, אז אולי לא כדאי שתעשי שום דבר כי זה לא יבוא באמת מהלב ויהיה מלאכותי.
    אם את מוכנה לברר באמת, כדאי שתשבי עם הבת שלך ותחשבו ביחד איך אפשר היה להגיב אחרת לילדה שקשקשה לה במחברת, ואולי להסביר לה את עוצמת הכאב שנגרם לילד אחר כשמסיתים נגדו. לשאול אותה, איך נראה לה שהיא הייתה מרגישה בסיטאוציה דומה.
    העובדה שהילדה שלך נחשבת מנהיגה, והילדה שניה אולי באמת מעצבנת, לא נותנת לביתך את הזכות לאמלל אותה עוד יותר. כנראה שמספיק קשה לה גם ככה.
    קצת חמלה, זה מה שהייתי מנסה ללמד את ביתך המנהיגה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו