כיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיתה א'
    שרה
    02/11/2010

ביתי הבכורה עלתה לכיתה א'. היא מסרבת להכין שיעורים וכל נסיון לשבת איתה נגמר בכך שהיא מתעצבנת ולא רוצה לעשות את השיעורים. אני מסבירה לה שאני רוצה לעזור לה ושאני לטובתה והיא מתפתלת על הכיסא ומתחילה לבכות וליבב. הייתי רוצה להניח לה אך היא מתחילה לצבור פערים מכיוון שלא מתרגלת כלל בבית. כיצד אוכל לעזור לה לפתח מוטיבציה ללמידה ולהכנת שיעורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2010

שלום שרית,
    כדאי לנסות לברר יותר מדוע העניין כל כך קשה ושוחה עבורה. אולי יש קושי כלשהו שהיא סובלת ממנו - אולי בעיה בריכוז, בעיה כלשהי של לקות למידה שמפריעה לה לראות אתהאותיות כפי שכולם רואים וקוראים, אם זה כך זו תחושה מוזרה וקשה, היא לא מבינה מה רוצים ממנה וזה מאוד מתסכל. ילד בכיתה א' אמור להתרגש ולרצות לגבמרי לבד להתמודד עם שיעורים. שני דברים אולי קורים גאן - או שיש לה קושי מאיתי שצריך לברר מהו, (להתייעץ עם המורה והיועצת איך בודקים את זה ולברר מה קורה בכיתה, האם היא בכיתה הי אכן מבצעת את המטלות, האם מעתיקה מהלוח וכו') או שתא כל כך לחוצה מעניין שזה מלחיץ אותה ומקלקל לה את כל החוויה. אם זה כך, חשוב שתרדי מהעניין לתקופת מה, אפילו אם היא צוברת פערים, זה לא נורא, אפשר להשלים, אבל יכול להיות שמה שאת עושה עכשיו הוא להשניא עליה את בית ספר ואת זה יהיה יותר קשה לתקן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו