מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה לחו"ל ללא התינוקטל04/11/2010
אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים. קיבלתי הצעה לנסיעה של 10 ימים לחו"ל ואני מאוד מתלבטת.
בני ישאר עם סבא וסבתא שלו (הוריו של בעלי) אותם הוא מכיר מצויין ובעלי יהיה איתו כל יום לאחר העבודה (הוא מסיים בסביבות שש) שניהם ישארו באותם ימים לישון אצל הוריו של בעלי. עם זאת ההתלבטות שלי נובעת מכך שבני קשור אלי מאוד ויש בי פחד שבנסיעה הזאת אני אגרום לו לריחוק ממני, לחרדות או לכל פגיעה אחרת... האם יש בסיס לחששות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל ללא התינוק - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום עינת,
יש בהחט בסיס לחששות האלה, ואין ספק שתהיה תגובה כלשהי לנסיעה שלך. לא ציינת האם הילד נמצא במסגרת/אצל מטפלת וכמה שעות ביום.
בכל אופן לילד בן שנה וחודשיים אין עדיין הפנמה של מושג הזמן, הוא לא כל כך יכול להבין שתחזרי, ועשרה ימים זה המון זמן בגיל הזה, במיוחד אם את המטפלת העיקרית. אם יש אפשרות לותר על הנסיעה או לקצר אותה מאוד -זה עדיף. אם אין אפשרות עדיף שהילד יישאר בבית שלכם בסביבה המוכרת שלו והורי בעלך יבוא אליכם, או לפחות כמה כמה שיותר דברים מהבית - מצעים, משחקים וכו' כדי לאפשר לו סביבה כמה שיותר מוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון ששכחתי לציין..
טל07/11/2010בהמשך לשאלתך, בני נמצא בכל יום מהבוקר עד אחר הצהריים עם ההורים של בעלי. כך שהסביבה תהיה לו מוכרת בהחלט. האם עדיין לקצר את הטיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון ששכחתי לציין.. - תגובה
סמדר ריינר07/11/2010שלום עינת,
הנתון הזה אכן מקל, אבל עדיין לחששותיך יש בסיס ובהחלט סביר שיהויו לו חששות והתנהגויות לא פשוטות אחרי נסיעה כזו שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא תינוק בן שנה וחודשי
טל18/11/2010כפי שרשמתי במייל האחרון, אני נוסעת ללא בני לחו"ל. אמנם הוא נשאר עם אבא שלו, וסבא וסבתא שלו ישמרו עליו (כפי שהם שומרים עליו מדי יום ביומו) אך אני עדיין בחששות ולכן קיצרתי את הטיול מזמן של 10 ימים לשמונה האם זה שינוי משמעותי?
חוץ מזה לא הבנתי מה הכוונה בכך שיכולות להיות לתינוק התנהגויות לא פשוטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא תינוק בן שנה וחודשי - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום עינת,
שמונה ימים זה עדיין הרבה מאוד. התנהגויות לא פשוטות הכוונה לחרדה, היצמדות, קשיי שינה, קשיי אכילה, בכי מוגבר וכו', תוך כדי ההעדרות שלך ו/או זמן מסויים אחריה (שבועות ואולי יותר, עד כדי קושי כרוני) חלק מהן או כולן ביחד בעוצמות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)