פרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה
    גן
    04/11/2010

אני מבקשת את עצתכם בנוגע לניהול נכון של פרידה בגן
    ביתי בת שנה + 4 חודשים (ילדה מאוד נבונה, מפותחת ומבינה ממש יפה הסברים)
    התחילה גן לפני חודש, היה לה מאוד קשה, הייתי איתה שם עד שרכשה ביטחון בצוות וכעת היא נשארת שם לבד עד הצהרים (4.5 שעות), עדיין קשה לה אך היא משתתפת בפעילויות, בוכה כשנזכרת...

כעת אני מגיעה איתה לגן, משחקת איתה בערך 20 דקות בהם היא כבר מבינה שאוטוטו אמא הולכת ומתחילה לבכות לסירוגין, אני אומרת לה כמה פעמים "שאמא הולכת לעבודה, ותמיד אני חוזרת לקחת אותך בצהרים, את הולכת לשחק עם החברים, לשיר, לטייל..., אני יודעת שקשה לך אבל אמא צריכה ללכת לעבודה ואת צריכה להיות בגן..."
    ואז אני מרימה אותה, מחבקת ומנשקת, אומרת שאמא אוהבת אותה, עכשיו הגננת תעזור לך, ואז מעבירה לגננת שנפרדת איתה ממני בחלון ואומרת לה יום טוב והולכת. היא כמובן בוכה...

השאלות שלי :
    1. מה להגיד לה בבוקר לפני שאני עוזבת ? האם בכלל לדבר איתה על זה כל כך הרבה ? והאם לדבר על כך שזה "קשה לה", ש"הגננת תעזור לה" ?
    2. לעשות את הפרידה ממש קצרה ? האם להישאר לשחק שם 20 דקות או עדיך לבוא וללכת אחרי 5 דקות ?
    3. הפרידה עצמה, פשוט אחרי המשחק, לקום ולהגיד עכשיו אמא הולכת או שצריך לעשות הכנה של נגיד דקה מראש ?

תודה על הפורום הנהדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2010

שלום לך,
    רצוי פרידה כמה שיותר קצרה. בלי הרבה דיבורים. אפשר לתאם טקס קצר עם הגננת שבו את מוסרת אותה לגננת והיא מקבלת אותה באופן כלשהו שמקובל בגן. נשיקה וחיבוק, להתראות, אני אבוא בצהריים וזהו.
    אחרת הילדה חשה את הקושי שלך והחרדה שלך להשאיר אותה וזה מזין ומתדלק את הקושי שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

שרית
    04/11/2010

פרידה קצרה בסדר גמור, אבל עד הפרידה עצמה, לשהות עימה קצת בגן ? לשחק איתה שם או לבוא להשאיר וישר ללכת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2010

שלום לך,
    לא, פרידה קצרה פירושו גם שהיה קצרה בגן. כלומר לא היות איתה אלא רק להיפרד ובקצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו