מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעזרה בדחיפות!!!חני04/11/2010
ביתי בת שלוש ו5 חודשים ניפצעה בגן במצב שהיתה זקוקה לתפירה במצח ומיאז היא לא רוצה ללכת לגן אומרת שהיא לא מרגישה טוב לאחר בדיקת דם ושתן שנימצאו כתקינות עדין היא מתלוננת שאינה חשה בטוב וכשמגיעים לגן היא בוכה וצורחת ומשתטחת על הרצפה....יש לציין שהיא הולכת לגן עם מוצץ וחיתול בד ועוד דבר אחד נולד תינוק לפני 5 חודשים אנא עזרו לי מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזרו אלי בבקשה
חני04/11/2010בבקשה תענו לי אני שבורה וכואבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזרו אלי בבקשה - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום חני,
כדי שבתך תהיה יותר רגועה, גם האמא צריכה לנסות להרגע. שאלת את שאלתך היום לפני הצהריים, וכעבור מס' שעות את דורשת תשובה כאילו משיהו התעלם ממך בכוונה או כאילו הפורום הזה מתנהל און ליין וכל הזמן יש פה מישהו שצמוד ועונה. קצת סבלנות.
דבר שני, כדי לעזור לך יש צורך ביותר פרטים - איך קרתה הפציעה, מתי היא קרתה, מה נעשה אחרי שהיא קרתה וכו'.
אנא קחי נשימה, אנחנו לא במצב של חיים או מוות למרות שכך את מרגישה כרגע, חיזרי עם הפרטים ואשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר תודה שחזרת אלי
חני04/11/2010שוב מודה לך לחזרת אלי ביתי בגן עיריה גן שנונה כ35 ילדות גננת+סיעת נפלה על ספסל המיועד לישיבה העשוי מקרמיקה ניפצה במצח העומק 1ס"מ אורך 4 ס"מ זה קרה לפני 3 שבועות התקשרו אלי לקחתי אותה לרופא ומכיון שהיה צורך בתפירה נסענו לבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר תודה שחזרת אלי - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום חני,
נשמע שכולכם נבהלתם ממה שקרה. יכול להיות שגם אתם ההורים עדיין לא רגועים ולא לגמרי סומכים על הגן ועל ההשגחה בו שזה לא יקרה שוב. בטח גם היה מראה מבהיל מאוד לראות אותה כשנפצעה עם הדם ועם עומק החתך.
יחד עם זאת, צריך לזכור שהכל תקין, והחיים ממשיכים. כדי לדבר עם הילדה על כך שהיא מאוד נבהלה, ואולי היא חוששת ללכת לגן כי היא פוחדת ליפול שוב, ואפשר לפתור את זה. אם היא תיזהר - היא יכולה לשמור על עצמה שזה לא יקרה. הייתי יושבת איתה על הספסל ביחד, ומנסה "להתיידד" איתו, לשחק עליו, לשבת, לדבר ביחד על כך שהנה - כלום לא קרה והכל בסדר, הספסל רגוע, אני רגועה, ואפשר לשחק בשקט.
אפשר לשחזר איתה בבית את כל הסיפור של מה שקרה - ולצייר אותו ולעשות אלבום ציורים מהסיפור כדי לתת לו מסגרת ומילים, זה מרגיע - למשל :"יום אחד הלכתי לגן, ושיחקתי, ופתאום רציתי לרוץ ונתקלתי בספסל וכאב לי נורא, וכולם נבהלו, הילדים, הגננת, אמא ואבא, ונסענו מהר לבית חולים, והיה לי כואב, והרופא תפר לי את הפצע ושנסענו הבייתה וסבתא באה לבקר אותי...וכו' וכמובן הסוף הטוב- עכישו כבר לא כואב לי ואני גיבורה ועכשיו אני אזהר בגן וכו'.
אפשר גם להתעניין בחנות ילדים אם יש ספרים של ילדים שמדברים על נפילה של ילד או על פציעה ועל איך מתגברים, בטח יש כזה דבר, ולהקריא לה את הסיפור, אפשר לשחק איתה בלטפל בדובי שנפל וקיבל במכה וכו', כדי שיהיו להל הזדמנויות לעבד את החרדה שלה ולתרגל התגברות בדמיון ובמשחק.
וכמובן הכי חשוב - שאתם תרגעו ותשדרו לה שאתם סומכים על הגן ורגועים. אלא אם כן אתם לא סומכים, ואז צריך ללשוב מה לעשות - לדבר עם הגננת איך למנוע את הפעם הבאה, להכניס לגן מתקנים בטוחים יותר, להחליף גן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)