תאומות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומות
    שרית
    04/11/2010

שלום
    חייבת עזרה.
    בנותיי תאומות בנות שנתיים ושלושה .
    אחת מהן ממש דומיננטית והשנייה שקטה יותר
    הדומננטית מן הסתם תמיד גוברת על השנייה מתבטא בלקחת כל מה שיש לה ביד
    להגיד שהכל שייך רק לה ומה שהיא מחליטה כך יהיה מול אחותה
    ניסיתי לדבר ,להסביר אך לשווא ותמיד זה נגמר בבכי מצד שניהן.
    בשבועות האחרונים המצב החמיר מרגע שהיא קמה היא מתחילה לחפש איפה להציק מה לבקש וסתם אומרת כדוגמא "את זה..." אני שואלת אותה מה תדברי והיא לא עונה
    (היא יודעת לבקש ולדבר ממש טוב אין בעיית דיבור ) ברגע שחוזרים מהמעון הסיפור ממשיך וזורקת את עצמה ברצפה וצורחת ולא נרגעת לפעמים גם חצי שעה עד לשינה ,בשינה היא ישנה מצויין.
    במעון אמרו לי היא עקשנית ובוכה על דברים אבל שסיפרתי להם הם טוענים שהמצב לא כמו בבית.
    אני מדברת איתה מנסה להסביר לה אבל ממשיכה בצרחות ולא מקשיבה ,ניסיתי להסביר ולהניח לה עד שתירגע וכך זה עובד לפעמים היא נרגעת אבל עד הבום הבא
    ולפעמים זה לא עוזר אני צריכה בסוף להרגיע אותה
    אני אובדת עצות אשמח לפתרון
    כי שניהן סובלות ובטח שגם אני ובעלי למרות שאני המתמודדת הראשית
    חשוב לי לי לציין הן מאוד חכמות ומעבר להתפתחות הרגילה ובאמת ילדות רגועות עד לתקופה האחרונה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומות - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2010

שלום שרית,
    ייתכן שקיימת בעיה ש סמכות הורית אצלכם בבית. את טוענת שתא מסבירה ומסבירה. ובכן הסברים הם לא תמיד הדבר המתאים. יש דברים שצריך להביר באמירה קצרה ונחרצת. יש מקומות שבהם הסבר מתפרש על ידי הילד כחולשה וכהזמנה למשא ומתן איפה שלא התכוונת למשא ומתן אלא לקביעה חד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון??

שרית
    07/11/2010

אוקיי
    אני לא חושבת כי אני מאוד החלטית בדבריי שאני מחליטה עבורם
    ובכל זאת מה עליי לעשות??
    אפשר דוגמאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון?? - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2010

שלום שרית,
    אם תתני את דוגמאות אוכל לעזור לך יותר. תנסי לפרט איפה את מרגישה שהן לא שומעות לך ואיך את מגיבה ונבדוק ביחד מה ניתן לעשות אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמאות

שרית
    07/11/2010

1. היא מחליטה לקחת צבע לאחותה למרות שיש לה ביד אז מתחילה מריבה ואז בכי
    ואני מסבירה לה שהיה קודם אצל אחותה ושיש לה ביד וזה לא עוזר
    2. כשהיא עושה או לוקחת דבר מסוכן היא לא מקשיבה ולא מחזירה ואני לוקחת לה ואז היא מתחילה לצרוך ולהשתולל לפעמים גם חצי שעה
    3. לא נותנת כלום מדבר של שניהן לאחותה למרות שהפריט זהה
    וכו...
    אשמח לפתרון איך להתמודד עם הבכי, ההזירקות בריצפה , איך להרגיע? או שלא?
    האם לקחת לה מהיד נגד רצונה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמאות

שרית
    07/11/2010

אני מסבירה שזה לא נעים לנו לשמוע אותה בוכה ככה ,ושהיא ילדה שמבינה וחכמה ,מחבקת ולפעמים מתעלמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמאות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2010

שלום שרית,
    זה בדיוק העניין, את לא עיקבית.ולא מספיק סמכותית. אין צורך ואין טעם להסביר לה דבר במצבים האלה. כשהיא עושה משהו מסוכן או אלים את לא מסבירה אלא רק אומרת: לא או אסור, ומפסיקה את העניין פיזית אם יש צורך. זה הכל. תמיד באותן סיטואציות יש התנהג אותו הדבר - לאל פעם מתעלמת ופעם מסבירה וכו'. את אומרת בקצרה שאסור ואז מניחה לה לבכות עד שהיא נרגעת. מותר לך להרגיע אותה בסוף אם את רוצה אך לא לוותר על העניין שעליו היה הבכי. ושוב - כמו שאמרתי לך בהתחלה - לוותר על ההסברים - זה משדר חוסר סמכות במקרים מסויימים.
    בנוסף - תחליטי על מה את נכנסת מאבק. לא בכל דבר את צריכה להתערב ולהאבק. את צריכה שיהיו לך סדרי עדיפיות על מה נאבקים ועל מה לא, וגם בזה להיות עיקבית - לא פעם כך ופעם כך. אם היא לא חולקת עם אחותה כל דבר - היא לא תמיד חייבת. גם אחותה יכולה להתמודד ולחפש פיתרון אחר לפעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרית
    08/11/2010

תודה אני אנסה להיות יותר עיקבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    08/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו