מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם ביישנותטניה04/11/2010
שלום,
ילד שלי בן 4,5.
השנה הוא התחיל גן חדש וכל בוקר כשגננת אומרת לו מה שלומך, הוא מוריד עיניים ולא עונה. הוא אומר לי שהוא מתבייש. אני רואה שהתנהגות זו חוזרת כלפי כל אנשים שהם לא קרובים.בקרב אנשים מוכרים אין תופעות ביישנות.
אנחנו מנסים לשוחח איתו כל יום ולהסביר שזה חשוב לענות כששואלים והוא חייב להתגבר
על תחושת ביישנות ובעלי אפילו איים עליו (במילים כמובן) שיעבירו אותו לגן טיפולי של ילדים עם בעיות תיקשורת.
אני לא חושבת שדרך של בעלי נכונה.
האם יש דרכים להתמודד עם ביישנות?
או שזה יסתדר לבד עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ביישנות - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום טניה,
למה כ כך קשה לכם לקבל את הביישנות שלו? למה זה כל כך נורא? בודאי שהדרך של בעלך לא נכונה, והיא אפילו יכולה להסביר למה הוא חרד וביישן. אם זו הדרך של בעלך בעוד מקרים, לא פלא שהילד נרתע וחושש ובודק את השטח לפני שהוא מעיז לקחת מקום. התנהגות כמו של בעלך מבהילה את הילד ולא תורמת לביטחון שלו, אלא להיפך. תנסו לקבל את הילד כמו שהוא, ולעודד אותו במקום לבקר אותו, זה אולי יסייע. ייתכן שזה יתמתן עם הזמן ויעבור לבד וייתכן שלא, אבל אם תפעילו עליו את כל הלחץ הזה, יש סיכוי שזה רק יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)