התמודדות עם ביישנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ביישנות
    טניה
    04/11/2010

שלום,

ילד שלי בן 4,5.
    השנה הוא התחיל גן חדש וכל בוקר כשגננת אומרת לו מה שלומך, הוא מוריד עיניים ולא עונה. הוא אומר לי שהוא מתבייש. אני רואה שהתנהגות זו חוזרת כלפי כל אנשים שהם לא קרובים.בקרב אנשים מוכרים אין תופעות ביישנות.
    אנחנו מנסים לשוחח איתו כל יום ולהסביר שזה חשוב לענות כששואלים והוא חייב להתגבר
    על תחושת ביישנות ובעלי אפילו איים עליו (במילים כמובן) שיעבירו אותו לגן טיפולי של ילדים עם בעיות תיקשורת.
    אני לא חושבת שדרך של בעלי נכונה.
    האם יש דרכים להתמודד עם ביישנות?
    או שזה יסתדר לבד עם הזמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ביישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ביישנות - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2010

שלום טניה,
    למה כ כך קשה לכם לקבל את הביישנות שלו? למה זה כל כך נורא? בודאי שהדרך של בעלך לא נכונה, והיא אפילו יכולה להסביר למה הוא חרד וביישן. אם זו הדרך של בעלך בעוד מקרים, לא פלא שהילד נרתע וחושש ובודק את השטח לפני שהוא מעיז לקחת מקום. התנהגות כמו של בעלך מבהילה את הילד ולא תורמת לביטחון שלו, אלא להיפך. תנסו לקבל את הילד כמו שהוא, ולעודד אותו במקום לבקר אותו, זה אולי יסייע. ייתכן שזה יתמתן עם הזמן ויעבור לבד וייתכן שלא, אבל אם תפעילו עליו את כל הלחץ הזה, יש סיכוי שזה רק יחמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו