חרדת נטישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    עינתי
    06/11/2010

שלום רב,

אני אם לתינוק בן שנה מקסים חייכן חברותי אשר מבטא את עצמו בצורה מאוד יפה ומפותחת. אני נשואה לאיש קבע אשר נמצא בבית בסופי שבוע בלבד ולפעמים פעם בשבוע מגיע. הבעיה היא שכאשר הילד רואה את אביו בסוף שבוע הוא מתנהג בצורה שונה לחלוטין מאוד מפונק ובכיין ואת זה אני מייחסת לזה שהוא מתפנק על אבא שלו.
    הבעיה נוצרת שכאשר ביום ראשון הוא קם ואבא נעלם לו הוא ממש יוצא מאיזון. בוכה מכל דבר בהיסטריה. לא ותן לי לזוז ממנו. במידה והוא לא רואה אותי בזווית העין הוא פורץ בבכי הסטרי וזוחל בהסטריה לחפש אותי לא נותן לי להוריד אותו מהידיים מסרב לאכול אותו דבר. לא מעוניין לשחק לבד במשחקים או כל פעילות אם אני לא צמודה אליו. לא מוכן ללכת לאף אחד או אם משהו נכנס הביתה הוא בוכה ונדבק אלי. אם הוא רואה שאני מתלבשת או נועלת נעליים הוא רץ אלי ובוכה. כמו כן מתעורר משינה בבכי וקורא אבא. ברור לי כי זה חרדת הנטישה שלו מאביו.
    אולם במשך יומיים שלושה אני מוטשת וסחוטה. לאחר יומיים שלושה הוא חוזר להיות חברותי פתוח חייכן ולא היסטרי.לא בוכה אחרי שהוא קם ולא נבהל שאני מתרחקת ממנו
    ואז מגיע שוב סופ"ש והכל חוזר.... האם יש יעוץ למצב כזה של חרדת נטישה בתינוקות? איך עלי לנהוג איתו?? האם לפנק ולגונן ולקבל את ההסטריה שלו בתחילת שבוע? האם אני צריכה לנהוג אחרת??? כי ממש ממש קשה לי ואני בתחילת שבוע מרגישה כמו אמא ל10 תינוקות ולא 1. אני סחוטה רגשית ופיזית. וכמו כן עצבנית מאוד כי אין לי אפשרות לזוז ממנו בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2010

שלום עינתי,
    אני לא יודעת למה כוונתך כשאת כותבת שאבא נעלם, אני מקווה שזה לא במאת נעלם אלא שיש פרידה מסודרת פחות או יותר.
    מבחינה פרקטית אין הרבה מה ללעשות בגיל כל כך קטן כשהילד עדיין לא מבין, מלבד לנסות שאבא ישאיר לו כל פעם מזכרת קטנה ממנו כשהוא הולך, שיהיה טקס פרידה של חיבוק ונשיקה, שבמידת האפשר יהיה קשר טלפוני או בסקייפ או מצלמה בפלאפון אם ניתן כשאבא לא נמצא וכו'.
    מעבר לזה, הייתי רוצה להציע לך דרך נוספת לחשוב על העניין, ותבדקי עם עצמך אם היא מתאימה לך.
    ייתכן מאוד שההתנהגות של הילד מבטאת בעצם קושי שהוא שלך. תנסי לחשוב ולהיזכר איך את הרגשת עם הפרידות מבן הזוג שלך לפני שהתינוק נולד - האם הרגשת דיכאון? כעס? תופעות גופניות שונות? האם התחושות הללו נעלמו אחרי הולדת התינוק? קיימת אפשרות שכרגע, עקב הקשר החזק שקיים אמא לתינוקה הילד מבטא את חוסר האונים והכאב של שניכם סביב הנסיבות. בראש את מבינה שאין ברירה, זו הקריירה של בעלך, אתםן צריכים להתפרנס, ידעת את זה מראש וכו'. אבל זה לא אומר שאת משלימה עם זה ושזה לא קשה לך. ייתכן שיש מקום לטפל בדרך כלשהי במה את מרגישה כלפי העניין (טיפול זוגי, טיפםול לעצמך, שיחות עם בעלך וכו') ואז גם הילד יירגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו