התייעצות על התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות על התנהגות
    מגי אלי
    06/11/2010

שלום רב בנות,

תינוקת בת 4 חודשים וחצי, רגילה לשחק עם עצמה, מתהפכת וחזרת חלילה כבר יותר מחודש.
    כשאני מניחה מולה צעצוע שהיא רוצה להגיע אליו ( במרחק סביר כמובן) היא מגיבה בבכי ללא דמעות, תסכול, והיא מנסה להתחיל לזוז קדימה תוך כדי צעקות וידיים בתוך הפה. היא מצליחה בסופו של דבר להגיע . כאשר הגיעה היא כמובן מכניסה את הצעצוע לפיה, אך מכיוון שא מצליחה למצוץ אותו היא מתוסכלת וצועקת...

האם נורמאלי או חריג.
    קשה לי שהיא צועקת ומתוסכלת, ואני נונתנת לה מקסימום יחס, המון אהבה , היא נמצאת בסביבה מאוד עוטפת של סבא סבתא וגיסים רבים, משפחה גדולה.

מה לעשות? האם זה ישתנה שהיא תעבור את השלב האוראלי?

תודה,

מגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות על התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות על התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2010

שלום מגי,
    ההתנהגות היא נורמלית, אבל היא לא בהכרח תחלוף כשיסתיים השלב האוראלי. נראה שיש לך פנטזיה כלשהי שאם את תהיי אמא טובה ותהיו משפחה טובה לא תהיה לילדה סיבה להיות מתוסכלת. זו ציפיה לא ריאלית, שמעמידה גם אותך וגם את הילדה במצב בלתי אפשרי. תסכול הוא חלק מהחיים, והדרך שתינוקות וילדים מבטאים תסכול היא בבכי וכעס, זה לא אומר על האימהות שלך שום דבר, ואם את תתני לילדה הרגשה שזה לא לגיטימי להרגיש רגשות שליליים ולבטא אותם כי יש לה אמא שכל כך משתדלת - אתן תהיו בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

מגי אלי
    06/11/2010

סמדר תודה רבה על התשובה,
    אך חשוב לי לציין שכאשר זה קורה אני לא מרימה אותה על הידיים ומנחמת אותה, אני נותנת לה להילחם עד שהיא מגיעה ואני לא בעד פינוק. הייתי בחששות שחוסר הסיפוק עלול לגרום לה נזק אחר כלשהוא ןכל עוד זה לא אני מאושרת וידגד אותה בהרבה הבנה.

אני מודה לך מאוד וממחר אני לא יהיה מודאגת מחוסר הסיפוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2010

שלום מגי,
    אלה שני דברים שונים. ייתכן שיש מקום לפעמים לחסוך ממנה תסכול כשהוא גדול עליה, ולפעמים לא. לא התכוונתי שצריך תמיד לתסכל אותה אלא לא לקחת אישית את זה שהיא מבטאת את הקושי בבכי ובהתנהגות לא נעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מגי אלי
    06/11/2010

אז אני יסביר לך איך אני פועלת:
    אם היא מתוסכלת מעט אני נותנת לה להמשיך, אך אם זה מגיע למצב בו היא בר עצבנית, עייפה ובוכה אני מרימה אותה ומרגיעה אותה..,
    האם אני פועלת נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2010

שלום מגי,
    נשמע שאת פועלת נכון. בכל אופן אני לא התכוונתי בתשובתי הראשונה לאיך שאת פועלת. הציפייה שהבנתי שאולי קיימת שאם אתם פועלים נכון לילדה לא יהיו התנהגויות לא נעימות. לזה התייחסתי לא לאיך שאת פועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו