פרצופים ווביישנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרצופים ווביישנות
    אפרת
    29/11/2007

בני בן ארבע הוא הבכור מבין שלושת ילדי... כשאנו יוצאים מחוץ לבית הוא עושה פרצופים מוזרים, מעוות את הגוף, תנועות משונות. זה אמור להצחיק בבית אבל לא כשאנו בחוץ. אני מסבירה לו זאת, אך לא תמיד הוא מקשיב.

בעיה נוספת בני הוא ביישן מאוד, יש לו חבריםבגן, בסביבה ובמשפחה. אך כשפונים אליו מבוגרים בשאלות הוא מתבייש ולא עונה, מסתתר מאחוריי ולא עונה. במסיבת חנוכה בגן הוא כ"כ רצה להשתתף ראיתי זאת ע"י תנועות שהוא עשה בישיבה, אבל הוא השתתף רק בריקוד אחד בסוף ובהדלקת הנרות. הוא תמיד התבונן במהלך המסיבה מסביב בהורים המבוגרים.

שאלותיי:
    1. מדוע הוא עושה פרצופים ותנועות משונות? בבית זה בסדר כי אנו משתטים לפעמים אבל בחוץ?
    2. כיצד אפשר לעזור לו לא להתבייש כ"כ?

תודה

רבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרצופים ווביישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות ופרצופים

שרון באומל
    03/12/2007

שלום אפרת
    אני מציעה לומר לילדך משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה נורא מתבייש כשאנו נמצאים עם אנשים שאתה לא מכיר, או במקומות שאתה לא רגיל אליהם. זה באמת לוקח זמן להתרגל למקומות ואנשים חדשים וזה קשה". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    לגבי הפרצופים - אני מציעה להדגיש לו את ההבדלה בין הבית לחוץ, תוך מתן לגיטימציה לכייף ולהרגעת המתח שבעשיית פרצופים.
    אני חושבת שכדאי לך לקבל את בנך כפי שהוא ולהראות לו את הצדדים החזקים שלו. יש ילדים וגם מבוגרים שהם יותר ביישנים, והידיעה שהם אהובים ומקובלים כמו שהם, מקלה על הביישנות ועל מצוקתם הפנימית בסיטואציות בהם הם מתביישים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו