מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שאוכלת הרבה יותר מדיcoral08/11/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת 3.5
אני אתחיל בזה שיש לנו הרבה אוכל בבית, וחוץ משטויות שאני נותנת אבל מגבילה, אני לא מגבילה באוכל רגיל.
השבוע דיברו איתי אנשי הצוות בגן וסיפרו לי שהיא מתנפלת על האוכל מדי יום, בכל ארוחה. היא מקבלת מנה, מבקשת תוספת ואח"כ עוד אוכלת את האוכל של ילדים אחרים.
אני כ"כ מודאגת כי ברור לי שלי יש הפרעת אכילה מאיזה סוג. אני אמנם לא אנורקסית ואפילו לא רזה אבל מקיאה מדי פעם כשאני מרגישה רע עם הכמות שאכלתי ( אף אחד לא יודע או רואה אותי מקיאה) , יש לי ימים של צום... ובקיצור ההפרעה שלי היא לפורום אחר..
אני מאוד מקפידה שלא לשדר לילדות שלי את הבעיה שלי, ההפרעה שלי.
אני אומרת שאוכל זה בריא, יהפוך אותן לחזקות וחכמות.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה של אמא וקשיי האכלה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2010Coral שלום,
יש דברים שאנו כהורים מעבירים לילדים, גם כשאנחנו מאוד לא רוצים בכך ואפילו מתאמצים לשדר את ההיפך. היחס של בתך כלפי אוכל הוא לא תקין ולא בריא, ומסמל תהליך לא טוב שקורה לה ביחס לאוכל, ביחס לגבולות ולמגבלות.
האמת שדווקא פנית לפורום הנכון בבעיה הזו... במרפאת הנוטרים, מרפאה של קופת חולים כללית שנמצאת ברעננה, יש יחידה לטיפול בהפרעות אכילה. במקרה אני עובדת בה ומעבירה יחד עם מטפלת נוספת (שמה אסתי מנקובסקי) תוכנית ייחודית לאמהות עם הפרעות אכילה שיש להן ילדים עד גיל 6. אנחנו מתחילות עוד מספר שבועות תוכנית עם מטופלות חדשות, ואולי כדאי לך לבדוק האם התוכנית הזו מתאימה לך. באופן כללי, אאמר שהתוכנית מיועדת למנוע קשיי אכילה בקרב הילדים ולחזק את ההורים.
המידע שלעיל הוא ממש במקרה כי אני עוסקת בתחום של אמהות עם הפרעות אכילה וילדיהן, וזה גם היה נושא הדוקטורט שלי בפסיכולוגיה קלינית. מנסיוני חשוב לי לומר לך שהבעיה שאת מתארת עם האכילה המופרזת של בתך - זקוקה למענה טיפולי מהיר במסגרת של הדרכת הורים אצל איש מקצוע (פסיכולוג/פסיכותרפיסט) שמומחה בתחום. רצוי לפנות לטיפול בהקדם, בין אם לבדוק את התוכנית עליה כתבתי, או במסגרת אחרת. וכמובן - חשוב מאוד שהאבא יהיה מעורב בדיבור על הבעיה ובפתרונה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)