מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאן פונים במקרה כזהליזי08/11/2010
שלום רב וסליחה מראש על אורך השאלה.
בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.
ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.
אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
מהו הטיפול המומלץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד פעיל
ד''ר שירי שדה שרביט09/11/2010יעל שלום,
ייתכן שליאור הוא ילד עם צורך בפעילות רבה וסקרנות כלפי סביבתו. מה שתיארת הוא לחלוטין בטווח הנורמה לגיל ולמין - כלומר, הרבה בנים בני קרוב לשנתיים הם אקטיביים, חקרניים וכועסים כשלוקחים מהם דברים. ממה שכתבת, עולה תחושה שאתם ההורים וגם הסביבה מפרשת באור שלילי את האופי והטמפרמנט של ליאור, ורואה לשלילה דברים שיש בהם הרבה חיוביות - למשל, רוצה לעשות דברים מעבר ליכולותיו, זו תכונה נפלאה של רצון להתקדם ולהתפתח ולהציב לעצמו אתגרים. כמו כן, ההתייחסות לליאור היא כאל ילד הרבה יותר בוגר - לא ברור לי איך את מצפה שהוא יגיב כשלוקחים לו משהו, מלבד תסכול וכעס שהם התגובות ההגיוניות במצב שכזה. בנוסף השיקופים מתאימים גם הם לגיל מבוגר יותר, ואפשר להוסיף עליהם גם השתובבות איתו, הנאה מהסקרנות ומהרצונות שלו ומתן לגיטימציה וכבוד לאופיו.
לסיכום, מהפרטים שכתבת כאן ליאור אינו זקוק כלל לטיפול!
אם אתם ההורים מרגישים שאתם זקוקים לעוד כלים כדי להבין את ליאור או לדעת איך להגיב אליו, נראה לי שתוכלו להיעזר בהדרכת הורים ממוקדת אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)