מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלתי אך לא נעניתיאמא מתוסכלת08/11/2010
שלום.
בתי בת שנה ושמונה חודשים צמודה אליי מאוווד !
הולכת אחרי בבית לכל חדר , גם לשירותים . אם אני רוצה לסגור דלת היא עומדת מבחוץ ובוכה . כאשר אני משחקת איתה ולפתע צריכה לקום , היא קמה אחריי . אפילו שאבא שלה או סבתא/ סבא נמצאים היא לא מוכנה ללכת עם אף אחד , ואם כן אני חייבת להיות בסביבה .
כמו כן בחודשיים האחרונים החלה לצרוח ולהתעקש על כל דבר , להשטתח על הרצפה ולעשות דווקא בכדי למשוך תשומת לב .
אני מתעלמת ממצבים שמושכים תשומת לב שלילית ומחזקת אותה על דברים חיוביים , אך לא נראה שזה עוזר.
בגן אומרים לי שהיא נהדרת עם כולם , גם יש עקשנות ובכי , אבל לא כמו שהיא איתי .
מאוד קשה לי איתה אחר הצהריים בבית , ולצאת איתה החוצה זה פשוט סיוט .
אני מאוד רוצה להנות איתה וממנה .
מה עושים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בגיל המרד
ד''ר שירי שדה שרביט09/11/2010לאמא המתוסכלת שלום,
באמת מאוד מתסכל להרגיש שאין לך בכלל מרחב לעצמך, אפילו לא לשירותים. הבת שלך נמצאת בגיל בו ילדים מנסים להפעיל הרבה שליטה על המבוגרים, התנהגות שנובעת מההכרה שלהם בצעירותם ובכך שהמבוגרים מתווים את החוקים.
אולם המבוגרים אכן קובעים את הכללים ומנהלים את חיי הילדים, ולא להיפך. ביכולתך לעצב את ההתנהגות של בתך במידה רבה, וחשוב שתעשי זאת גם עבורה וגם עבורך. נראה שאת משדרת הרבה בהלה מהמצבים בהם היא לא מרוצה, כועסת או מתוסכלת. כואב שהיא מגלה זאת, אך הרגשות הללו הם חלק מהחיים. חשוב שאת תקפידי על העדפותייך ועל מה שחשבת לעשות גם אם לה קשה. אפשר להסביר לה במלים שאמא עכשיו הולכת לשירותים לדוגמא, וזה מקום פרטי. היא יכולה לעמוד מחוץ לדלת או לשחק בחדר, ועוד מעט כשאת תצאי תמשיכו לבלות יחד. היא תבכה מספר פעמים, וסביר להניח שאחכ תשלים עם הגבולות שאת הצבת. וכך גם ביתר המצבים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
