ילד שאינו אוהב לישון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שאינו אוהב לישון
    מיטל
    09/11/2010

שלום, בני בן שלוש וחצי בכל ערב הוא כבר מוכן לישון (כלומר לאחר מקלחת וסיפור) כבר בשמונה בערב אך מושך את הזמן ואינו נירדם עד 10 בלילה, כשעתיים לוקח לנו להרדימו,
    בעלי ואני מותשים וחסרי אונים , איננו יודעים מה לעשות, אציין שהילד מאוד עייף ושפוך אך מתנגד לישון , כאילו לא נותן לעצמו להירדם , אם זה לברוח מהמיטה או לבקש לאכול או לברוח לסלון ולהתיישב מול הטלויזיה, אציין שהוא אף פעם לא היה חובב שינה אך כמעט יותר מחצי שינה אנו פשוט נילחמים איתו כל לילה מחדש ואין לנו פשוט כוחות לזה . מה עושים על מנת לגרום לו לישון הוא עייף אך הוא לא נותן לעצמו להירדם כך שיוצא שכל יום נירדם ב-22:00 וקם ב-06:30 או 7:00 כבר נהיה לו סימנים אדומים מתחת לעיניים , ,. אודה לעזרה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שאינו אוהב לישון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שאינו אוהב לישון - תגובה

ליאת גרוס
    10/11/2010

שלום מיטל.
    אם הילד נלחם שעתיים למרות שעייף , ובהנחה שאין לו פחדים או כאבים בלילה, סימן שמרויח משהו בשעתיים אלו. מרוויח עוד זמן הורים, מרוויח קצת טלויזיה, פינוק יחס בלעדי ? מה כלכך חושש להפסיד?
    נסו להיות מאד מאד מאד החלטיים. אחרי מקלחת וסיפור הולך לישון . אם קורה לכם תענו פעם אחת ש"נדבר מחר" ואז אל תגיבו יותר. אל תגיבו יותר! אם יוצא מהחדר קחו אותו בהחלטיות למיטתו ואימרו לו "עכשיו את הצריך לישון" .אל תיכנסו למשא ומתן או מתן מענה לבקשותיו. אם מבקש מים/אוכל תאמרו לו בקצרה "מחר". זהו!!!! אם יצא שוב תחזירו אותו מייד למיטה באותו אופו. בלי צעקות אבל באופן החלטי ותקיף. אם זה ממש לא עוזר נסו להשתמש באיום:" אם אתה יוצא מהחדר אז אני אכעס מאד/ מחר אין טלויזיה/לא תקבל... וכו'".
    אני מאמינה שאם לא תיכנעו, ותהיו מוכנים לכמה ימים קשים לפני שיהיה קל, הוא וגם אתם תהיו ערניים ומאושרים יותר.
    בהצלחה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו