מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי בת השנתיים לא מתאקלמת בגן הרבהעדי200129/11/2007
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים שהיתה עד היום איתי בבית משום שלא עבדתי.
בחודשים האחרונים שלחנו את הילדה לגן, כל יום עד 12:00.
היא לא התאקלמה בגן עד היום (כבר חודשיים), היא איננה משתפת פעולה בגן עם הגננת והעוזרות
ולא משחקת בחצר עם הילדים, אלא יושבת בחצר על כיסא ליד הגננות.
הגן הוא גן חם ומעולה מבחינת הגננות והעוזרות.
בימים הקרובים אני אמורה להתחיל לעבוד, וזה אומר להשאיר את הילדה בגן עד 16:00.
אני לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה.
** יש לי אפשרות שהילדה תהיה מ-12:00 עם סבתה , אבל גם איתה היא לא מסתדרת ובוכה כי היא רוצה להיות רק איתי ואין כאן ממש יתרון לסבתא לעומת הגן לדעתי.
מה הכי מומלץ לי לעשות בכדי לעבור את זה הכי פחות טראומטי לילדה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאקלמות בגן
שרון באומל01/12/2007שלום לך
אני מציעה דרך משחק או סיפור להכין את ילדתך למעבר לשהות ממושכת יותר בגן. למשל: ניתן לקנות מחברת עם כריכה עבה, ולכתוב עליה סיפור: על הגן החדש, על הגננות החדשות, הילדים, סדר היום בגן. כדאי לכלול בסיפור גם את טווח הרגשות שיכולים להתעורר בשהות בגן כגון געגועים, עצב וכעס.
ניתן לצייד את הילדה בתמונה מהבית (שלכם, או פיסית של הבית), בה היא יכולה לאחוז בעת מצוקה. ניתן לתת לה לבחור להביא משהו מהבית, על מנת למסך במעט את המעבר בין הבית לגן.
בנוסף, אני מציעה להתייעץ עם הגננת ולשאלה מדוע לדעתה הילדה אינה מסתגלת לגן. כמוכן, ניתן לחשוב יחד עימה איך ניתן לעזור לילדה להשתלב בצורה טובה יותר בגן.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)