מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוגי משחקים בגיל שנה ו-7 חודשיםאושרת09/11/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו-7 חודשים, לא מתעניין במשחקים ו/או צעצועים אשר אינם בעלי גלגלים או שאינם מתגלגלים על הרצפה.
בני נוהג לשחק במכוניות, לגלגל דברים על הרצפה, והוא יכול להתעסק בזה שעות.
האם תקין?
האם כדי לעניין אותו במשחקים נוספים, עליי להחביא את המכוניות וכל הדברים המתגלגלים האחרים, ולהשאיר אותו עם המשחקים בהם אני מעוניינת שישחק?
אני יושבת איתו, מנסה לגרות אותו במשחקים, משחקת בעצמי במשחקים ומחכה שיצטרף, מניחה דפים גדולים על הרצפה וצבעים כדי שנצייר יחד,
אך כל מה שמעניין אותו זה מתגלגלים...
כיצד אני יכולה לעניין אותו במשחקים נוספים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי משחקים בגיל שנה ו-7 חודשים - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום אושרת,
הוא רק בן שנה וחודשיים, נראה לי חשוב שתכבדי את הקצב שלו, ותני לו לבחור לבד מה שחיוני כרגע לעניין שהוא מגלה בעולם. עצם הלחץ שאת חשה סביב העניין מורגש אצל הילד והוא מנוגד לכ הכיף והיצירתיות שהן מטרותיו של המשחק. לכן חשוב מאוד שתרפי המענייןו הזה, עד גיל שנתיים לפחות , אם לא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-7 חודשים
אושרת09/11/2010ראשית, תודה על תשובתך.
שנית, הוא בן שנה ו-7 חודשים ולא שנה וחודשיים.
עד אתמול ממש לא הייתי לחוצה מהנושא וזה הרגיש לי נכון שהוא משחק במה שמעניין אותו, והעובדה שהוא יכול להתעסק בזה שעות אף הרגיעה אותי.
אבל, אתמול היינו בהתפתחות הילד, ורופאת ההתפתחות אמרה שזה לא בסדר שהוא מתעניין רק במשחק אחד, לא מגלה עניין במשחקים האחרים שהיא ניסתה לעורר בו רצון לשחק בהם, וציינה שהוא מתקבע על משחק אחד לאורך זמן, וזה לא נראה תקין בעיניה.
כמובן, שלשמוע דברים שכאלה מפי רופאה שההתמחות שלה זה התפתחות תינוקות, לשמוע את זה על הבן שלי, זה מלחיץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-7 חודשים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום אושרת,
אני מבינה אותך.לי זה נשמע פחות מלחיץ. עם זאת אם הרופאה ראתה אותו ייתכן שהיא ראתה דברים שאני לא יכולה לאבחן רק לפי התאור שלך בפורום, ואם את מודאגת ייתכן שכדאי לך לפנות לגוםר נוסף, אולי פסיכולוג התפתחותי או רופא אחר, כדי לקבל התרשמות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)