התנהגות מינית אצל ילדה בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית אצל ילדה בת 6
    גל
    09/11/2010

ביתי בת 6 בגן חובה. כשהגיעה לגיל 4 התחילה סקרנות מינית כאשר במשך הזמן קרו מספר פעמים בגן מקרים שהיו מעורבים ילדים(כולל אותה) שהורידו מכנסיים ונגעו באיברים פרטיים(פעם אחת הגננת אמרה לי שהיא שוכבת ולא אכפת לה שמספר ילדים יגעו בה) הסברתי ודיברתי(טחנתי את הנושא) הוא ברור לילדה , היא מבינה שאסור לעשות מעשים כאלה ואפילו היינו בהצגה בנושא. במשך שנה וחצי לא היו תקריות דומות . לפני שבועיים אחיין שלי אמר שהיא הראתה לו את הטוסיק . שוב דיברתי על הנושא והיא אמרה שזה היה בצחוק. היום התקשרה אמא מהגן ואמרה שהבת שלה(שהיא חברה שלה) סיפרה לה שהילדה הראתה לילד את הפות וביקשה ממנה לא לספר. ניסתי לדובב את הילדה והיא טוענת שזה לא נכון לאחר שיחה ארוכה הודתה ואמרה שהוא שיכנע אותה(למרות שהסברתי לה שהיא לא צריכה להיות בסיטואציה ולא משנה מי התחיל) יש לציין שאני מאוד מקפידה על צניעות, פרטיות בבית ובכלל.ומדברת הרבה על הנושא כדי שתדע תמיד שהגוף שלה ברשותה ואף אחד לא יכול להכריח אותה לעשות משהו בניגוד לרצונה וכמובן שהיא לא יכולה לפגוע באף אחד אחר.
    אני לא יודעת האם להחריף את התגובה שלי . כי אני רואה שדיבורים לא עוזרים. ומה הסיבה יכולה להיות שהיא עדיין לא הפנימה את כל ההסברים שלי?
    אני מודאגת. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית אצל ילדה בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2010

שלום גל,
    אני לא יודעת אם החרפת התגובה שלך תעזור, כי ייתכןם מאוד שמה שבתך עושה הוא איתות על מצוקה. האם ניסית לברר איתה אם גם לה קרה משהו כזה? האם מישהו הכריח אותה להוריד בגדים פעם? אולי כדאי לברר את זה בעדינות, לא בכעס, וגם להשתדל לא בהיסטריה. אם הבירור שלך לא מעלה דבר, וגם אם הוא כן מעלה, ייתכן שיש מקום לפנות לטיפול כדי לברר יותר לעומק מה קורה לה ולמה היא עושה את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    09/11/2010

ניסיתי לברר מה שהצעת כבר מספר פעמים והילדה טוענת שלא. (למרות שלא כל דבר היא מספרת)אני עובדת עד 13:00 . חוץ ממסגרת הגן היא נמצאת איתי כל הזמן. אף אחד לא שומר עליה והיא לא שוהה עם אף אחד חוץ ממני. אז אני חושבת שזה מצמצם את האפשרות שמשהו כזה קרה. אין סיכוי שבגיל כזה זה עדיין סקרנות מינית ולא משהו חריג?ואם כן מתי הם אמורים להפסיק עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום גל,
    אכן קיימת סקרנות טבעית בגיל הזה, הסקרנות היא לא חריגה כאן, מה שחריג הוא שלמרות שהגבול הוצב מספר פעמים היא ממשיכה לעשות את הדברים שהגודרו כמחוץ לתחום. זה כן עלול להיות מדאיג בהקשר של מיניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

גל
    11/11/2010

לילדה יש בעיה חברתית. צמאה לחברים ומצליחה להשיג חברים בודדים וגם שומרת עליהם בקנאות עד שלא רוצים לשחק איתה. האם יכול להיות שעושה את הדברים האלה כדי לייצר עניין ולמשוך אליה חברים?ואם כן מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2010

שלום גל,
    גם אם כן, זו דרך ביזארית מאוד לעשות את זה. זה עדיין דורש בדיקה מעמיקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו