מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים ותשעGHB,09/11/2010
שלום רב
ביומיים האחרונים שמעתי לראשונה מהגננת שהגברת הקטנה שלי חוטפת משחקים שאצל ילדים אחרים והכי גרוע מרביצה סתם ככה בלי סיבה. אם אומרים אל תעשי משהו היא אומרת אני כן אעשה או כן בא לי ונשכבת על הרצפה וצועקת.היא גם נורא עקשנית ולא מוכנה לוותר . לדוגמא- יש סבב החלפות וכשהיא חוזרת מישהו אחר במקומה היא לא מוותרת ורוצה את הכבא שהייתה עליו מקודם.
אני בחיים לא ראיתי אותה מרביצה וגם בבית היא בקשרים עם ילדים(חברים שבאים ואנו אליהם, שכנים, בני דודים)ראיתי כבר שרוצה משחק שאצל מישהו אחר
אבל אני תמיד אומרת שתחכה בסבלנות וכשהילד יסיים היא תוכל לשחק. בד"כ היא מקבלת את זה ולעתים יכולה גם להתבכיין אבל לא לחטוף.
בזמן האחרון היא גם מאוד מקרצצת לחברים שלה- לדוגמא אנחנו בבית אצל מישהו או מישהו אצלנו והילד לא רוצה לשחק איתה כל הזמן אז היא בוכה. היא פשוט רודפת אחריו לאן שהולך ולאיפה שמשחק.
היא אומנם עוד קטנה אבל אני חוששת שבסוף באמת ילדים לא ירצו לשחק איתה או להיות איתה והיא ילדה שמאז שנולדה זקוקה לחברה ואהבת חברים.
אין שום שינוי שידוע לי עליו שיכל לגרום להתנהגות הזו
דברתי איתה על זה בגן על יד הגננת שלא מרביצים כי זה לא נעים כמו שלך לא נעים אם ילד מרביץ לך..ואמרנו שזהו היא יותר לא מרביצה ואם מישהו מציק לה היא תגיד לגננת. בתאוריה היא יודעת ומסבירה יפה מאוד שאסור להררביץ או לחטוף אבל מסתבר שלא עושה זאת.דברנו גם מתי הגננת כועסת והיא אמרה שמות של ילדים אחרים שמרביצים ואת עצמה לא הזכירה. אז רק דברנו עליהם שזה לא יפה שמרביצים ,לא נעים, אסור......
מבחינה שפתית יש לה שפה עשירה מאוד יחסית לבני גילה כך שלא נראה לי שהסיבה היא שהייא לא יודעת לבטא את עצמה במילים.
אשמח לעצה
איך להגיב לתופעות החדשות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ותשע - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום מעין,
ואיך היא מתנהגת בבית, כשאין חברים? מה מצב הגבולות בבית? האם גם בבית אין לה סבלנות לחכות? האם גם בבית היא נשכבת על הריצפה כשלא מקבלת מה שהיא רוצה? או שהבעיה היא רק בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר
GHB,10/11/2010בבית עם חברים קורה שהיא רוצה חפץ שלהם ואני אומרת לה שתחכה בסבלנות הילד יסיים והיא תוכל לקחת. לפעמים היא מקבלת ומחכה ולפעמים בוכה. ביא מתבכיינת אם לא מקבלת משהו שרוצה ותלוי בסיטואציה איך אנחנו מגיבים. אם לדוגמא אני רוצה להתקלח והיא לא רוצה שאלך אז אני אלך בכל מקרה גם אם תבכה. אם אני רוצה לרדת מהאוטו לחנות שניה והיא לא רוצה שאני אלך ושאבא ילך אז אני נשארת איתה.
מה שבטוח שבחיים לא ראיתי אותה מרביצה לילדים...
גם היום הגננת ספרה לי שרצתה חפץ שילדה שיחקה איתו ורדפה אחריה עד שהילדה ניסתה עם הידיים להזיז אותה ובתי הרביצה לה. וגם בחצר הרביצה לילדה שהיה לה חישוק שהיא גם רצתה. הם אמרו לה לא והיא אומרת אני כן רוצה, אני כן אשעה. אז הן שמות אותנ בצד להרגע וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום מעין,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי להבין בדיוק. מה שנשמע לי כרגע, שייתכן וקיימת חוסר עיקביות מסויימת במקומות שבהם היא אמורה להבין שהיא לא קובעת. למשל כשאת רוצה לרדת מהאוטו והיא לא מאפשרת לך ובעלך יורד. יכול להיות שכאן ויתרת בסיטואציה שלא מתאים לוותר בה. כיוון שזה נותן לה הרגשה שהיא יכולה לנהל אתכם. היא לא יכולה לקבוע לך מה לעשות. כן מתאים לא להתעקש איתה כשזה משהו שנוגע לעצמאות שלה - למשל אם היא מתעקשת ללבוש בגד מסויים או צבע מסויים או לא רוצה לגמור מה שיש לה בצלחת, - כאן הייתי שוקלת מתי להתעקש ומתי לא כי כאן היא רוצה להחליט על עצמה. זה לא אותו דבר כמו מקומות שהיא נהיית מפקדת שלכם ואתם נענים לכך וזה נותן לה אשליה מצד אחד שהיא יכולה לנהל את העולם, ואם לא הסכמתם פעם אחת שווה לה לבכות שוב כי בפעם אחרת כן תסכימו - ומצד שני היא נהיית מפוחדת ומבוהלת מהמצב כי היא במצבים מסויימים המפקדת של הבית -ואז מי ישמור עליה?
לכן מאוד חשוב שתשמרו על עיקביות ועל רציונל מתי מוותרים לה ועל מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)