מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלבות חברתיתמ.10/11/2010
שלום רב
בני בכתה א' ולא משחק ולא נפגש עם ילדים מכיתתו
הוא כן משחק עם בוגרים (ילדים מ ב' וג') אם כי לא ברור לי מה סוג המשחק בדיוק (האם הוא יותר צופה, או משתתף פעיל).בכל מקרה זה מוגבל לבה"ס בלבד.
אחה"צ הוא לא מוזמן ולא מזמין.
שאלתי אותו אם הוא בודד והתשובה היתה : לא יש לי חברים.
הוא לא מראה שום סימני מצוקה.
המורה בבה"ס דיווחה שהוא נוטה להציק לילדים מכתתו.
שקלתי להכניס אותו לקבוצה של דינמיקה קבוצתית לשיפור מיומניות חברתיות ובסוף דחיתי ההחלטה בנושא , הסיבות :
א - אני לא מכירה הנושא( אגב ניסיתי למצוא מחקר ולא מצאתי אם תוכלו להפנות אותי אודה מאוד) , מה מידת היעילות ?, מה קורה אחרי ? בשלב זה לפחות זה נתפס בעיני כשמשהו מאוד נקודתי וככזה בעל השפעה מוגבלת אם בכלל ?
ב - בעלי מתרשם שזה עניין של הבשלה וחושב שצריך לתת לילד עוד זמן לפני התערבות.
הייתי מסכמת שהמצב (וגם במידה מסוימת הילד עצמו) מבלבל.
אשמח להתייחסתוכן
בברכה
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות חברתית - תגובה
ליאת גרוס10/11/2010שלום לך
שתי שאלות חשובות:
1. האם בגן היה קושי חברתי. האם בגן הציק ? האם היו לו חברים?
2. האם יש לו קושי בהסתגלות לכיתה א'. האם מתמודד עם החומר הנלמד ? האם מסתגל למסגרת?
לא הייתי רצה לקבוצה למיומנויות חברתיות עד שהילד לא ירצה לשתף פעולה בכזו מסגרת כדי לחזק את מצבו החברתי. כרגע אומר לך "אין בעייה". הייתי עובדת קודם כל על התקשורת איתו. בתחושה שלו אין לו כרגע כתובת בטוחה לשתף בבעיה. נסו להגיע לשם. הקשיבו לו. תהייו איתו כך סתם. בלו איתו זמן איכות קרוב. בהדרגה אולי ייתפח ויספר. אל תשפטו. אל תמהרו להציע פתרונות. תקשיבו. תבינו ותראו שזה כבר חצי מהפתרון.
לא הייתי מחכהש זה יעבור לבד אבל גם לא רצה איתו לאנשי מקצוע. נסו אתם או את להייעץ עם איש מקצוע. במקביל אולי כדאי שהמורה ו/או היועצת בבית הספר ינסו להתקרב ולשוחח איתו. כמו כן - גבולות ברורים סביב הצקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)