מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מכשלוןשני10/11/2010
לביתי בת 5.5 בגן חובה יש פחד מכשלון וקושי רב להתמודד מול קושי/אתגר. בכל פעם שהיא מזהה בעיה/ קושי היא בוכה ומבקשת להפסיק.
שמתי לב שזה שהתנהגות מסוג זה באה לידי ביטוי כאשר היא נמצאת במסגרות:בגן ובחוג.
בגן-זו שנה שניה שלה בגן..בשנה שעברה היא היתה בוכה המון,לא מתמודדת ולא מדברת עד שפונים אליה. השנה יש שיפור ,היא כבר לא בוכה מול קושי אך כשהיא מזהה אותו היא בוחרת לא להשתתף ואף ממציאה תירוץ-"כואבת לי הבטן".הגננת אף מציינת שהיא ילדה מאוד נבונה אך יחד עם זאת שהילדה היחידה בגן ש"לא זורמת" וחסרת בטחון !
בחוג- היא משתתפת בחוג התעמלות אומנותית.ילדה גמישה וספורטאית.כשרשמתי אותה לחוג חשבתי שעשיתי צעד נבון על מנת לחזק את הכשרון שלה ולהעלות לה את הבטחון. אך בשיעור שעבר, למשל ,הם למדו משהו חדש,שלא התנסתה בו אף פעם אז היא פשוט ישבה על הרצפה ובכתה!!!כשיצאה מהחוג היא אמרה לי נחרצות שהיא לא רוצה להשתתף יותר בחוג!!!
שתי שאלות לי:
1. שאלתי הברורה היא כיצד אני מתמודדת עם הפחד הזה????
2. האם להיענות לבקשתה ולהוציא אותה מהחוג או לא "לוותר לה"??
אני חייבת לציין שכאשר היא נפגשת עם חברות אם זה במגרש משחקים או אם זה כשהיא מארחת אין זכר להתנהגות מסוג זה ואפילו ההפך-היא מנהיגה היא דומיננטית,יוזמת משחקים שאף מעורבת בהם סוג של תחרותיות.
כמו כן, בבית נעשות המון שיחות חיזוק חיוביות ומעצימים אותה בלי הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכשלון - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום שני,
ייתכן שההעצמה, שהיא דבר טוב לכשעצמו צריכה להתאזן גם על ידי כך שישודר לה מסר שכישלון זה לא נורא. כי אם אתם רק מעצימים אתם קצת מחזקים את המסר שהצלחה זה נורא חשוב. וזה באמת חשוב, אבל לפעמים אפשר גם להצליח פחות. כלומר החיזוקים צריכים להיות לא רק על היכולות שלה, אלא גם על עצם המאמץ וגם על כך שהיא מילדה מקסימה גם כשהיא לא מצליחה.
מהכיוון הזה, כרגע לא הייתי מתעכבת על להתעקש על החוג, אלא מחכה שהיא קצת תוכל להרגיש שזה בסדר איך שהיא גם אם היא לא מצליחה. אם זה עוזר לה להתמיד בחוג -יופי, אם לא הייתי מוותרת באופן זמני, לא כמסר עקרוני שאם לא הולך מוותרים, על החוג ומתרכזת בלשדר מסר שהצלחה זה לא הכי חשוב כל הזמן, עד שהיא תרגע.
אם זה לא עוזר במשך כמה שבועות, הייתי שוקלת לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכשלון
שני10/11/2010כמובן שאנחנו משדרים ואף אומרים שמותר לא להצליח ושלא סוף העולם אני אפילו ממציאה סיפורים שאני הייתי קטנה אז קרה שלא הצלחתי וכו'....
השאלה שלי היתה כיצד להתמודד עם התגובה לפחד מהכשלון בכלל??,האם ישנם כילים /שיטה שאוכל להשתשמש כדי להדחיק ולהכניע את הפחד??,כי היא מגיבה בבכי לפני שהיא אפילו מנסה. רק עצם המחשבה שלא תצליח מביאה אותה לתגובת הבכי והרתיעה .
שוב אני שמה דגש שזה קורה רק במסגרות כמו גן וחוג! בבית ובחוץ (אצל חברות,בית,גן שעשועים) התמונה הפוכה לגמרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכשלון - תגובה
סמדר ריינר10/11/2010שלום שני,
טוב מאוד שאתם משדרים שאפשר גם להיכשל. עכשיו הדבר הבא הוא ללמד שאפשר גם לתקן. כלומר הכישלון הוא לא סופי, אלא אפשר לתקן אותו.
את זה מלמדים גם בדוגמה אישית, וגם אפשר ללמד דרך משחק משותף - או עבודת יצירה משותפת -שלפעמים מפסידים או לא הולך -אפשר להתייחס לזה בהומור, אפשר למצוא דרך יצירתית לנסות עוד פעם, אפשר לתקן כו' - גם אתם וגם היא, לאורך זמן היא תפנים שזה פחות קריטי - כי כמעט תמיד אפשר לתקן או שיש הזדמנות שניה. אם זה לא עוזר לאורך זמן, כדאי לשקול לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)