ילדה שמדברת על מוות עליה על ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שמדברת על מוות עליה על ההורים
    אתי
    10/11/2010

ישלי ילדה בגן מאוד נבונה לפני שנה וחיצ בערך סבא שלה נפטר.לאחרונה התחילה לדבר הרבה על מוות שלה של ההורים נהייתה יותר מכונסת ,בוכה מכל דבר קטן האמא אומרת שנהייתה ממש נודניקית והיא לא היית ככה .הגננת ואמה מפחדות מאוד מההתנהגות
    שלה בנוסף נולד לה אח לפני כמה חודשים. רציתי לשאול מה עושים ולמה צריך לשים לב בגן?אודה על תשובה מהירה מאוד חשוב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמדברת על מוות עליה על ההורים - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום אתי,
    לא ציינת מה גיל הילדה. לא ציינת גם פרטים מה היה הקשר שלה עם הסבא, וגם שלכם. לכן יש כמה כיוונים שצריך לבדוק, וייתכן שתצטרכו ללכת לייעוץ יותר מסודר. למשל בגיל 4-5 ילדים מפנימים לראשונה את משמעות וסופיות המוות. לכן שאלות על מוות בגיל הזה הן נורמליות. במקרה שלכם יכול ללהיות שזה מתקשר לאבל לא פתור במשפחה על מות הסב. זה לא הכרחי, אבל אני מקשרת את זה כיוון שאת ציינת את זה. ואז ייתכן שהילדה משופעת מהתהליכים המשפחתיים סביב האבל הזה. אם זה כך יש מקום לטיפול משפחתי, כיוון שיייתכן שהבעיה מתבטאת דרך הילדה אבל היא לא רק שלה ורק פיתרון כולל לכל המשפחה יעזור לה.
    ייתכן גם שיש גורמים אחרים, אבל אני לא יכולה לדעת אותם כיוון שלא ציינת גיל, את היחסים במשפחה, את הגבולות, וכו'.
    אם היא בגן עירייה, ייתכןם שיש מקום להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לגבי מה לעשות בגן. אם היא עדיין קטנה יותר, אוי כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד כדי לקבל הכוונה יותר מדוייקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו