ילד בן 7 אלים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 אלים
    גיא קפטה
    10/11/2010

היי,
    שמי גיא ואני נשוי פעם שנייה, הילד השני שלי מנישואי הקודמים שחי עם גרושתי מתנהג באלימות כלפי ילדים אחרים בבית הספר במיוחד, הוא ילד מאוד נבון וציוניו מהגבוהים בכיתה אבל הוא מתנהג באלימות כלפי הילדים, זורק אבנים ומכה ילדים, בנוסף הוא גוזר את הספרים שלו, משחית את הציוד שקנינו לו לבית הספר (עפרונות , מחקים, מחברות...) , מתחצף למורים בקיצור ההתנהגות שלו אלימה ביותר, בנוסף הוא אוכל את העור באצבעות הידיים והרגליים ופוצע את עצמו בצורה חריפה, יש לציין שלילד לו חסר כלום הוא מקבל המון חום ואהבה גם ממני וגם מגרושתי (רשמנו אותו לכמה שיותר חוגים, קנינו לו פלייסטיישן עם משחקים רבים, פעמיים בשבוע אני או גרושתי יוצאים איתו למשחקיות הקיצר לא חסר לו דבר...). דוגמה יפה לאלימות מחוץ לכותלי בית הספר קרתה בסוף השבוע כאשר לקחתי אותו ואת ילדי הבכור לפיצריה והזמנו פיצה כאשר ישבנו בשולחן אותו הוא בחר, פתאום הוא הרים כיסא וזרק אותו לכיוון החלון של הפיצריה (זו דוגמה של דפוס התנהגות אלים גם מחוץ לכתלי בית הספר..) הקיצר המצב לא טוב ואשמח לקבל עצות לטיפול בבעיה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 אלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 אלים - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום גיא,
    ייתכן שיש כאן אי הבנה מסויימת לגבי מה זה נקרא שלילד חסר משהו או לא. ייתכן שלילד חסרים גבולות למשל. ייתכן שלילד חסרה יכולת שלכם להבין לפעמים מה קשה לו למרות שהוא מקבל המון אהבה וחוגים. חוגים וצעצועים הם לא פיצוי והם לא ארובה לבריאות נפשית של הילד. כשהורים מתגרשים, גם אם זה קרה לפני הרב הזמן, יש לילד שאלות ותהיות לגבי מקומו בחייהם של הוריו, לרוב הילדים יש אמונה, לפעמים לא מודעת שהגירושים היו בגללם, בגלל שהם ילדים רעים, יכוטל להיות שהילד מקנא מאוד בחצאי אחיו מהנישואין האחרים וכו'. ויכול להיות שכל פעם שקשה לו - הוא נתקל בתגובה דומה לניסוח השאלה שלך כאן- אין לך סיבה להרגיש רע - תראה כמה אוהבים אותך וכמה צעצועים יש לך. באופן הזה אתם בעצם לא מקשיבים לו אולי, לוקחים אישית את הקשיים שלו, אולי בגלל שאתם לא רוצים להרגיש אשמה על כך ש"פירקתם" לו את המשפחה, ואולי הייתם רוצים שהפיצוי שאתם מרעיפים עליו ישתיק את הכאב הנגרם לו. אז זה לא ככה. ולמרות שתאם עושים כמיטב יכולתכם -ייתכן שכואב לו. את זה צריך לשמוע. כמובן שזכותכם להתגרש. וגם זכותכם להינות מהחיים החדשים שבניתם, אבל גם אחריותכם לשמוע את הטענות שלו על כך ולא להדוף אותן, כדי שהוא ירגיש מובן ושהתחושות שלו לגיטימיות והוא לבד איתן. זה לא אומר שאתם אשמים אבל זה אומר שאתם אחראים.
    עכשיו, גם יכול הליות שמה שאני אורמת לא מדוייק, ובאופן כללי אני חושבת שילד במצב שתאה מתאר לא מספיק מענה בפורום לגביו ויש צרוך לפנות לטיפול מסודר, שם יוכלו להבין יותר לעומק את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו