ילד רגיש ..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש ..
    ליאור
    10/11/2010

שלום רב,

אני אב לילד בן חמש וחצי.
    לאחרונה השתנה מאוד הילד, לציין שנולד לו אח לאחר 5 שנים, הוא הבכור.
    כמובן שאנחנו מודעים לכך שהדבר משפיע עליו ועל אף שאנחנו משתדלים לחלק באופן שווה את המשאבים שיש לנו אז אכן הוא מקבל יחס פחות ממה שהתרגל אליו בעבר.
    הדבר שבגללו אני כותב כאן הוא עניין מאוד ספציפי שמטריד אותי ולא מהיום בו נולד לו אח אלא הרבה לפני כן.
    מאז ומתמיד הילד הזה תמיד היה ילד שמכים אותו ומרבצים לו ילדים אחרים, כמעט תמיד הוא לא מחזיר ולא מהווה כוח הרתעה כנגד ילדים אחרים, אני ואשתי לא דוגלים באלימות פיזית או מילולית אבל אנחנו כן חושבים שכאשר תוקפים אותו (בטח אם זה על בסיס קבוע) הוא צריך לדעת להגן על עצמו ולהחזיר, אם לא נתייפף הרי לא נשנה את העולם והעונשים המותרים בחוק אצל הגננות עוזרים כקליפת השום, להושיב ילד בפינה לחצי שעה לא יגרום לו למחרת היום לא לעשות שוב את הדברים, וכך אנחנו נמצאים במין מעגל קסמים כזה שמידי יום או כמעט כל יום הוא חוטף מילד כזה או אחר, הדבר הגיע לידי כך שהוא כבר לא רוצה להגיע לגן. כמובן שדיברנו עם הגננת והיא הבטיחה כי הדבר יטופל.
    זאת היתה הקדמה קטנה, היום שדיברנו איתו הוא אמר שהוא ילד רגיש ושלא נבקש ממנו שיחזיר, כששאלתי אותו מאיפה הוא הגיע למסקנה הזו הוא אמר לי שאנחנו אמרנו לו את זה, בעבר אכן אמרנו לו שהוא ילד רגיש אבל זה היה במתכונת של ילד רגיש בריאותית כיוון שהוא היה ילד אסטמתי, הוא לקח את זה לכיוון אחר וכעת הוא לא מוכן להרפות מכך ו"נוח" לו עם או בלי מרכאות להיות החלש והרגיש והוא לא רוצה שנגיד שהוא גיבור וכו'.
    אני מקשר בין הדברים ובין הרצון שלו להיות הרגיש והחלש לידי כך שאולי בגלל זה הוא לא מחזיר ולא מגן על עצמו.
    הכיצד עלינו להתנהג כעת איתו, מה עלינו להגיד, לעשות.
    אשמח לקבל כל מידע, הערה והארה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש ..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש .. - תגובה

סמדר ריינר
    10/11/2010

שלום ליאור,
    קודם כל הילד שלכם לא כל כך חלש, די נראה שיש לו אופי, כי מולכם הוא יודע לעמוד די יפה:-)
    אז קודם כל, אין טעם ללחוץ עליו לעשות משהו שהוא לא רוצה. זה לא ילך.
    במקום זה צריך לבדוק כמה דברים - האם מרביצים לו יותר מאשר לילדים אחרים? כי אם לא, זה בהחלט סביר בגיל הזה לפנות לגננת כשמישהו מרביץ לך.
    בהנחה שרוב הזמן הוא נהנה ומשחק והכל בסדר.
    אם הילד שלכם הוא קורבן באופן שיטתי, זה לא קשור רק לזה שהוא לא מחזיר, יש כנראה סביות נוספות למה הוא תופס "תפקיד" כזה בגן, למה מרבצים דווקא לו, הרי יכולים להרביץ גם לילדות, נניח, גם הן לא מחזירות אני מניחה תמיד. ייתכן שיש משהו בהתנהגות שלו או במיומנויות החברתיות שלו ש"מושך אש". לא שזה מצדיק אלימות. בכלל לא. אבל ייתכן שלפעמים הוא עושה בשקט דברים שמעצבנים ואת זה אף אחד לא רואה, או שהוא משדר משהו שמגרה ומעורר תגובות שונות אצל הילדים האחרים. יכול להיות שזה מנגנון אחר שלא עולה כרגע בדעתי. שווה לבדוק עם הגננת, או לבקש מהפסיכולוגית בגן שתעשה תצפית יום אחד אם היא מוכנה או תראה את הילד ותנסה להבין יחד איתכם איפה פה הבעיה. יכול להיות שאפשר ללמד אותו להתנהל אחרת מבחינה חברתית וזה ימנע את המכות ולא רק להתעקש שהוא יחזיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם לחזק אותו לחזק אותו לחזק אותו

אורן
    10/11/2010

סליחה על ההתערבות . בתור הילד ההוא שחטף מכות בגן אני חייב לציין ....
    צריך לעמוד איתו להראות לו שהוא בסדר כמו שהוא
    להראות לו שהסביבה הבוגרת יכולה להגן עליו !
    אין זה הגיוני שילד יחטוף כל יום . יש לו הורים ויש לו גננת שתפקידם להציב גבולות גם כאלו ששומרים עליו
    להשתדל לחזק אותו לנסות להעצים את הכישורים שלו את הדברים שהוא טוב בהם. לנסות באופן מלאכותי בתחילה ואחכ לבד לחבר אותו עם חברים .לתת לו את הרגישות שלו ככשרון ולא כחסרון .
    כנראה שהוא לא סתם בחר להיתלות בזה במיוחד שהוא מבין שזה גורם לו לחטוף מכות
    הדבר האחרון שהוא צריך הוא להרגיש לא בסדר גם מולכם.
    הפסכולוגית יכולה לצפות ואולי לסייע. אך בעיקר הגננת והצוות צריכים לדאוג לכך עדיף בלי שיודע לו ושירגיש יותר "פגיע" ורגיש"
    לא כל החיים תוכלו להגן עליו מהכל . אך עכשיו שעוד ניתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו