חרדה ובכי עמוק - בת 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה ובכי עמוק - בת 7
    מירב
    10/11/2010

שלום רב ביתי אובחנה כאסמתית בגיל 4 אך מזה למעלה משנה לא חוותה בעיית נשימה ולכן לא הסתובבה עם משאפים לשום מקום - מיותר לציין שאם היתה נדרשת למשאף - זה באחריותי היה.
    לפני שבועיים בחוג הגלגיליות שלה בו היא מתאמנת זו השנה השנייה חוותה התקף אסתמה - לחץ נשימתי והחלה לבכות ולחשוש לחייה ביחוד שאף אחד לא ידע מה עושים - חיפשו מאף ולא מצאו ואני לא הייתי מחוץ לחוג אלא נסעתי הביתה - בעלי הגיע בזמן לקחת אותה וראה שכמעט ונרגעה - ורק דווח לו על המקרה
    מאז היא חווה סיוטים- בכי כל יום - אינה יודעת מה לעשות לא מעוניינת להכנ לחוג מחד אך מאוד אוהבת את החוג
    אנחנו ההורים לא מלחיצים שוחחנו איתה רבות - אמרנו העיקר שתהי מאושרת אך היא מתעקשת שהיא רוצה נוכחותי בחוג .
    במשך 2 השיעורים האחרונים זה מה שהיה לאחר שהתעקשה ובכתה רבות והסכמת המורה נכנסתי
    אך איני מעוניינת עוד.
    מכיוון שהיא יודעת את זה - היא החלה לבכות בבית הספר - אפילו המורה התקשרה היום ליידע אותי
    מה עושים? הסברנו שזה לא חובה ואנחנו לא מתאכזבים אם תחליט שלא - אך כנראה שהחוג זה לא שורש הבעיה אלא החוויה הרעה שחותה בו
    בכל מקום אחר - אין לה בעיה להשאר - הולכת לבית הספר - ימי הולדת ונשארת לבד.

מה עושים???? מה אומרים שיתןלה הרגשה אמיתית שלא חייבים את החוג ואם מתעקשת איך עוזרים לה להתגבר על הפחד -
    כל מה שהצעתי סירבה (שתצא לבדוק שאנימחוץ לדלת, שאני אכנס כל כמה דקות ותראה אותי, אנ נותנת היום משאף איתה + היא לוקחת לפני החוג ליתר ביטחון- מה לא ניסיתי???)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ובכי עמוק - בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ובכי עמוק - בת 7 - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2010

שלום מירב,
    לא הבנתי. נשמע שכן יש פיתרון, שאת תיכנסי איתה לחוג, אך את לא מעוניינת בזה? למה? אולי היא צריכה שתיכנסי כמה פעמים עד שהיא תרגע? מצד אחד את נורא נואשת לפיתרון אך מצד שני הילדה מגישה לכם אותו על מגש ואת לא מעוניינת? אם זו הבעיה, הייתי נכנסת איתה ונותנת לה בקצב שלה להחליט מתי אני מיותרת שם, גם אם זה ייקח כמה פעמים. אל תילחצו עליה לפיתרון בקצב שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - התלבטות בעקבות התשובה...

מירב
    11/11/2010

ראשית תודה על התגובה המהירה

אכן הילדה מבקשת אשאר איתה בחתוך החוג - אך לא כך החוג מתנהל
    אין כניסה להורים - ואף ילדה לא מקבלת תשומת לב של שעתיים וחצי פעמיים בשבוע לחוג שכזה (יתרה מכך אני היחידה שנשארת שם מבחוץ וכולם הולכים)
    חשבתי שלומר לילדה זאני לא נשארת בפנים - זה כדי לא להרגיל אותה למצב הזה
    ולתת תשומת לה מיוחדת - כמו שאומרים "שלא תתרגל" - מחד
    אך אולי זה נכון- אולי זה יעשה לה טוב ומתישהו תאמר לי לצאת כי היא מרגישה בטוחה?!

אני לא באמת יודעת מה נכון ולכן אני שוב פונה אליך ומשתפת בהתלבטות

אני חייבת לציין שהיום היא קמה בבוקר שוב עם חרדה - מילים ראשונות היו- אמא מה נעשה עם החוג?
    אמרתי במפורש שלא הולכים היום - שאני מחליטה - כדי להקל עליה מלקבל החלטה - עושים כיף יחד ומתי שתרצה תוכל לללכת ואם לא - אז לא אין בעיה מבחינתינו בכלל
    - היא הפכה רגועה יותר - אך בבית הספר שוב זה קרה החלה לבכות בשעת צהרון - לא אופיני לה - ואמרה כי נעלבה מילד אחד - לדברי המחנכות באותה השעה הבכי היה קורע לב ועמוק יותר - ממש לא של ילדה שנעלבת ושהיא מאוד עצובה.

היא לא שוחחה איתנו אחר הצהרים כלל על החוג -וגם אנחנו לא פתחנו בנושא.
    אשמח אם תוכלי לשתף אותי הפעם בדעתך ולומר כיצד מזהים חרדה עמוקה וכיצד מזהים האם זה באמת כה חמור או שזהגם קשור למשיכת תשומת לב גדולה שהיא מקבלת בימים אלו (אני מאמינה שלא - בעלי חושב שזה גם קשור...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - התלבטות בעקבות התשובה... - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2010

שלום מירב,
    יש כאן אכן התלבטות בין לתת לילדה את הקצב שלה לצאת מהחרדה אליה נכנסה לבין לא לאפשר לה ליהנות מרווח מישני עקב תשומת הלב שהיא מקבלת מאז האירוע.
    יש גם מחשבה נוספת שעולה אצלי, שייתכן והילדה זקוקה לתשומת הלב הזו, ואולי זו הדרך היחידה שהיא מרגישה שהיא יכולה לקבל אותה.
    זו גם שאלה מדוע דווקא בעיתוי הזה היא קיבלה התקף אסטמה, כי קיים קשר בין גוף ונפש במיוחד בהתקפי אסטמה, וייתכן שמצוקה ריגשית מסויימת גרמה להתפרצות ההתקף אחרי תקופה ארוכה של שקט.
    אם זה המצב, ייתכן שיש מקום לבדוק לעומק יותר מה מקור המצוקה שלה. ייתכן שההתקף היה רק הסימפטום ולא המקור למצוקה, והבעיה היא לא בהכרח רק חרדה אלא גם תחושה של עצבות או בדידות מסויימת או משהו אחר.
    לכן בשלב הזה הייתי עושה מה שעשית - כלומר לפטור אותה מהחוג, במיוחד שאת מדווחת שזה הרגיע אותה, להקטין את תשומת הלב סביב הסוגייה, אך לחשוב לעומק אם יש משהו אחר שקורה לה ואם ההתנהגויות האלה אכן נעלמות או מחמירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו