ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצה
    מירב ח.
    12/11/2010

יש לי ילדה בת שנה ו- 7 חודשים. אחות קטנה לאח בן 5. חכמה מאוד, יודעת מה היא רוצה, אנחנו מבינים אותה והיא אותנו (התחילה לדבר).
    הילדה נמצאת בגן כבר מגיל חצי שנה וניכר שהי "יודעת מה היא רוצה".
    היא מניפולטיבית, ברגע שלא מקבלת משהו משטטחת על הרצפה ובוכה (בודקת אם אנחנו שם), צורחת, מרביצה לנו ההורים לאחיה ולילדים בגן, ואף התחילה לנשוך (לא בגן, כי בגן אומרים אבל את סבתא שלה בשבת האחרונה כששמרה עליה)
    העניין מציק לי מאוד. אנחנו כועסים עליה (עושים פרצוף כועס עם אצבע מורה שאסור!!) ניסיתי לשים אותה ב"פסק זמן" מקום שיהיה לה להירגע. בחודש חודשיים האחרונים היא החלה גם להכות ברגע שאנחנו מגיעים לאסוף אותה מהגן, בשניה שהיא רואה שהגענו מי שנמצא לידה סופג את כף ידה.
    דוגמא נוספת, לפני כשבוע חברים של הילד הגיע אלינו הביתה והיא רק טרחה לתת כאפות (במלוא מובן המילה) ולמשוך לילדה בשיער. בעלי ירד איתה למטה לקח חטיף והלכו לכיוון גן השעשועים. הוא נתן לה את הבמבה והיא הייתה שמחה, בעלי לקח לה במבה אחת היא התעצבנה בכתה הרביצה לו וזרקה בברוטליות על את השקית על הרצפה.
    דיברתי עם הגננת וזה קורה גם בגן, וזו מסרה כי צריך לכעוס עליה ולהראות שכועסים עליה. נתנו לה אפשרות גם להירגע לבד כשהיא בוכה, אבל עוברים כ- 20 דקות והיא עדיין בוכה וצורחת.
    מה לעשות עם ההתנהגות הזו? אנחנו רק בתחילת הדרך איתה ואם לא נרסן התנהגות זו בימים אלו מה יהיה כשתהייה בת 5 או 15?
    ע ז ר ה ד ח ו ף !!!

דבר נוסף, היא מאוד מפחדת מזרים ובע"ח - מה לעשות? לדוגמא, יש חוג חיות בגן והמדריך הוא חדש, אז היא בוכה כשהיא רואה אותו וכשהוא מוציא את החיה (כבר חוג שני) מוציאים אותה החוצה כי היא מבועטת ולא נרגעה מבכי במשך כחצי שעה עד שהגעתי וברגע שראתה אותי היא עוד יותר צרחה אממממממאאאאא!!! (קשה לתאר בכתיבת מילים את הסטרס שהיא היתה בו.
    היא גם מאוד מפחדת היינו במושב, ובבית ממול מאחוריו יש אורווה והיא מאוד אוהבת סוסים (בובות) קפצתי על המציאה ולקחתי אותה לשם, ברגע שהיא ראתה את הסוס היא ביקשה ללכת. הלכנו, אבל גם כשהיינו בתוך הבית כשהאורווה רחוקה מאיתנו היא מצביעה לי על כיוון הדלת ואומרת סוס סוס כשהיא מפחדת... שיניתי לה את הנושא אבל גם כשהלכה לישון היא היתה טרודה בעניין הסוס שלא יבוא. כלב הריח את הרגל שלה כשהיא מצביעה לי עליו ומאוד רוצה אותו והיא החלה לבכות ולצרוחחחחחחח!!
    מה אפשר לעשות?
    תודה מראש וסליחה על כל אורך פנייתי.
    ממתינה לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו 7 ח מרביצה - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2010

שלום מירב,
    אני לא מסכימה עם הגננת שלכם לגבי הכעס. אני חושבת שאנשים מבלבלים בטעות בין כעס לבין הצבת גבולות. כדי להציב גבולות זה לא נכון לכעוס במובן של לעשות דרמה מהסיפור, לצעוק, לנאום נאומים וכו'. כיוון שזה משרת את הצורך של הילד בתשומת לב גם היא שלילית. התגובה צריכה היות עניינית וקצרה מאוד, תקיפה אך לא כועסת. הכעס הוא בכלל לא רלוונטי פה. זה בהחלט נכון להגיד לא ואסור כשהיא אלימה ולהרחיק אותה מהאירוע כמו שאתם עושים. מה שחסר כנראה במה שאתם עושים הוא סבלנות ועיקביות. משברים שבהם הילדה בוכה כעשרים דקות הם משברים שצריך לעמוד בהם. לא להתרגש מהם. נדמה לכם שאם היא צורחת 20 צדקות סימן ששום דבר לא עוזר. זה לא נכון. היא צריכה לבדוק אתכם, וזה יכול לקחת גם 3 שעות. צריך לעמוד בכמה פעמים כאלה ולהישאר רגועים. לא לכעוס ולא להגיב. לתת לה להרגיש שהיא לא מצליחה לקבל את ההתייחסות הרצוייה ולא התייחסות בכלל עד שהיא לא נרגעת. כלומר להגיד משפט אחד קצר ותקיף - ככה אנחנו לא מתייחסים, עד שאת נרגעת, ולעזוב את העניין. לא להתייחס יותר. זה הכל. ולהמתין בסבלנות עד שהתופעה תחלוף. אם תתמידו, זה כבר לא ישתלם לה והיא תפסיק אבל זה לא קורה ברגע אחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו