חרדות וקפיצות בלילה לילדה בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות וקפיצות בלילה לילדה בת 9
    רונית
    12/11/2010

היי, יש לי ילדה בת 9, לפני כחודש וחצי בתחילו להופיע אצלה פחדים וחרדות
    בלילה היתה קמה ובוכה, לא רוצה לישון לבד, טענה כי ראתה איזה קטע מסרט שהפחיד אותה, מאז היא קמה כל לילה ובאה לישון לידי, כשאני שואלת אותה מה מפחיד אותה כל פעם היא מספרת על משהו אחר, לאחרונה המצב החריף והיא גם קופצת בשינה
    צועקת ובוכה, ממש קפיצות שכמעט נפלה מהמיטה, ניסתי לפנותץ לרופא שנתן
    לי קלמנרבין אך לא עזר, פניתי לפסיכולוג קליני הייתה בפגישה אחת וקבע לי תור
    רק לעוד שבועיים, בנתיים הילדה לא ישנה טוב כל לילה, זה פוגע לנו בתפקוד היומי
    ואני לא יודעת מה לעשות?? לאן כבר לפנות?? האם טיפול תרופתי? מה עושים?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות וקפיצות בלילה לילדה בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2010

שלום רונית,
    קודם כלל כדאי להרגע, ולהתאזר בסבלנות. פתרונות מהסוג הזה לוקחים זמן, גם טיפול פסיכולוגי לוקח זמן עד משפיע וגם טיפול תרופתי. הציפייה שזה ייפתר מהר רק מקשה עליכם. נסו לקבל כרגע את המצב.
    אפשר לנסות בינתיים ללמד אותה הרגעה עצמית באמצעות הרפיית נשימה וחשיבה חיובית, ללמד אותה לחשוב על משהו מרגיע במקום המחשבות המפחידות. לנסות לתרגל גם במהלך היום הרפיית נשימות לנשום עמוק ולהצויא לאט את האויר, אם היא תתרגל הרגעה במשך היון זה יכול להשפיע גם על מידת החרדה בלילה. גם לפני השינה כדאי לתרגל זאת ולחשוב על דברים נעימים ככל הניתן, עד שתגיעו לקבל עזרה מקצועית מעמיקה יותר. אתם בכיוון הנכון, ויהיה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו