מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק בן 13 חודש וכבר יש לו אחיעל23/04/2007
שלום
יש לי בעיה מאוד קשה בני הבכור הוא כיום בן 15 חודש והתינוק הוא בן חדשים
הבכור הוא ילד מאוד טוב רגיש חיכן ורגוע. אבל את השני הייתי מגדירה כילד קשה כל היום בוכה. נראה כאילו לא טוב לו עם עצמו מתפתל מצד לצד ומקרטע בקושי מחייך נראה עצבני ושום דבר לא מרגיע אותו יותר מכמה דקות. הוא גם מסרב לקחת מוצץ מה שעושה את החיים להרבה יותר קשים
עלי לצין שהגדול היה ילד נוח מאוד בתור תינוק ואם משהו היה מפריע לו מוצץ או חבוק היו מספיקים
השאלה שלי היא אני רואה שהתנהגות הקטן משפיע מאוד על הגדול מבחינה רגשית.
הקטן לוקח את כל האנרגיה ותשומת ליבי כדי להרגיע אותו ואת בכיו הבלתי פוסק עד כדי כך שלפעמים אני מאחרת בלהגיש לילד את האוכל או להשכיב אותו בזמן וכו
חוץ מזה שהבכור שלי הוא מאוד קשור אלינו ועכשו עם תנוק "בעיתי" י ש לנו אפילו פחות זמן להקדיש לו . מה אני אעשה כדי שהוא לא יפגע?
איך מרגיעים את הקטן?
עלי לצין שכל היום אני אכולת אשמה על זה שהגדול סובל מהבכיות הבלתי פוסקות ועל זה שעשיתי לו עוד אח לפני הזמן וכו ואני אפילו לא יכולה להסביר לו שזה אח שלו הוא עדין קטן מדי בשבלי זה
וגם אשמה שאין לי את הזמן והאנרגיה שהיו לי עם הגדול להשקיע בו בשעות של חיבוקים ושירים וכו
וכמו שצינתי אף פעם לא טוב לא הוא פשוט "עצבני" כל היום וזה גורם לי גם לא לאהוב אותו ככ
ולכעוס על מה שהוא עושה לנו ובמיוחד לבכור מה ששוב גורם לי להרגיש אשמה
מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסורי מצפון חרדה ורגשות אשם
ענת זפרני24/04/2007"השילוש הקדוש" - כך קראו בהצגה החברות הכי טובות , להורות....
קשה מאוד להיות אמא מושלמת.
אולי נוותר?
את עושה את המאכסימום עם שני תינוקות, שאחד - הבכור עוד לא ממש צבר פז"מ.... אנא ממך, אל תלקי את עצמך "עשיתי לו אח" נתת לו מתנה מדהימה והוא יזכור את עצמו כמי שגדל תמיד עם אח. בגיל הזה הם לא זוכרים מה היה קודם. מבחינתו - זה המצב שאליו הוא גדל.
אני רוצה לייעץ לך כמה דברים:
1. תחליטי שאת מתמודדת כל יום עם מה שיקרה בו. בלי לחשוב על מה היה אתמול/לפני שבוע ובלי להתעסק עם מה יקרה מחר... כל יום עם המשימות שלו. לאט לאט תכנסי למסלול של שיגרה, הקטנצ'יק ירגע ולך יהיה יותר בטחון.
2. תינוקות נבדלים זה מזה בטמפרמנט המולד. אחד רגוע שני "קצבי" שלישי עצבני ורביעי רגיש, כל תינוק יוצר איתנו דואט חדש. את עדיין לומדת את הקטן. אל תמהרי להגדיר אותו כילד קשה או קל, תני לו להתרגל לעולם, לשיגרה, תני לכאבי הבטן לחלוף, תנסי לדבוק באמפטיה - זה נורא קשה להיות כלוא בתוך גוף קטן בלי יכולת להסביר את המצוקות. ממקום כזה יהיה לך קל יותר להכיל אתו עם הקושי.
3. קחי עזרה - סבתא דודה או אפילו מישהי בתשלום - פעמיים שלוש בשבוע - ותצאי רק עם ה"גדול" לסיבוב , לגלידה, לגן שעשועים לא חשוב לאן - שעה שלך איתו נטו. זה יתן לכם ספייס ביחד.
4. קחי את עצמך פעם בשבוע לקפה עם חברה - תתאווררי! זה הכי חשוב. לילדים תהיה אמא שיש לה גם אפשרות לדבר עם גדולים ולפרוק קשיים.
ב ה צ ל ח ה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשים בכין ועצבני
יעל24/04/2007כבר כתבתי על הבכור שלי אבל עכשיו אני רוצה להתמקד על התינוק. היתה לי לידה מאוד קשה . בביח זועה (לא בארץ) שהתיחסו אלי ואל הילד כמו פרה שהמליטה (לא היה לי בטוח וזה ביח ממשלתי)
בהתחלה שהילד נולד הוא היה ילד טוב ושקט אבל לאט לאט הוא נהיה יותר עצבני ולא רגוע
האמת היא שגם מבחינתי לא התיחסתי אליו מספיק אחרי הלידה. דאגתי מאוד לבכור שלי שלא יפגע מהתינוק החדש . לא נתתי לעצמי לאהוב אותו( גם היום די קשה לי..בגלל ההתנהגות שלו . אבל אני משתדלת) בהתחלה בקושי הרמתי אותו על הידים אבל היום הוא לא אוהב כלום לא ידים, לא נדנדה, לא כלום
חוץ מזה שבגיל חודש הפסקתי להניק אותו .ועברתי לפורמולה אולי גם זה מציק לו
אם ארצה לתאר אותו הוא רגיש מאוד לסביבה כל רעש מקפיץ אותו. הוא לא יכול להיות רגוע ולהעסיק את עצמו רק בוכה ועצבני יש לו הרבה תנועות לא רצוניות חזקות כאלו פתאמוית שהרבה פעמים הוא כמעט נפל לי מהיד כמה דקות הוא שקט ואז כמו משהו פנימי מפריע לו והוא מתחיל לזוז בתנועות לא רצוניות ולבכות
בגיל חודשים הוא כמעט לא מחייך
עלי לצין שלפעמים אני מדברת אליו ואז הוא נהיה רציני מרוכז בי מאוד . ולפעמים הוא מחיך חצי חיוך אבל רוב הזמן הוא רציני מאוד
האם זה נורמלי?
מה אני צריכה לעשות כדי לשפר את המצב?
האם כל הארועים שצינתי למעלה גרמו לו להיות במצב כזה?
ואם כן האם זה כבר נזק בלתי הפיך?
האם כבר הורדנו לו את הבטחון שהעולם הוא עולם בטוח?
אובדת עצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר
ענת זפרני24/04/2007כמה קשה לך!! נוגע ללב לראות איך לקחת את האחריות על כל העולם על הכתפיים שלך. את רק בן אדם. תרגעי.
הורות מתוארת כחוויה מדהימה משנה עולמות הופכת הכל למושלם.
זאת לא המציאות.
הורות זו אחריות ולחץ לפעמים שיעמום המון פעמים תסכול ורגשות אשם. ו..כן, בהחלט יש שם אושר אבל הוא לא כמו שמתואר. הוא מגיע ברסיסים ברגעים בשניות שכל חדרי הלב מתמלאים באושר ומהמקום הזה - יש הנאה.
אני מייעצת לך - בשבילך לגשת לכמה שיחות ייעוץ. לדעתי, צריך לחזק אותך. איני יודעת היכן את מתגוררת - אם באזור המרכז את מוזמנת ליצור איתי קשר אני אפנה אותך.
ועל קצה המזלג:
יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להתרגל לחיים מחוץ לרחם.
ג ם אלו שנולדים בתנאים הכי משופרים
זה לא ימשך לנצח.
אני מאמינה שאם את תצליחי להרגע מסופת הטורנדו שמתחוללת בתוכך - הילד יצליח להרגע אף הוא - אני מרגישה בין השורות שהילד מגיב לך. קשר סמביוטי , קוראים לזה - לחבל הטבור הוירטואלי שמחבר בין התחושות שלך לשלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח חדש
שרון באומל24/04/2007שלום לך.
לגבי שני המכתבים שלך, שמאוד נגעו לליבי, אני מצטרפת לעצתה של ענת ללכת לפגישות ייעוץ ותמיכה. אין כזה דבר נזק בלתי הפיך, ובטח לא בגיל הצעיר של בנך הקטן. אולם, נשמע שיש לו ולך קשיים אובייקטיביים ולי דווקא כן נראה, מתיאורך, שהוא נמצא במצוקה אמיתית מכל מיני אספקטים (חוסר ויסות, החיוכים הראשונים שבקושי קיימים וגם קושי מסויים בהתקשרות ביניכם). אני חושבת שפגישות ייעוץ פרטניות יקלו עלייך ויעזרו לך להתארגן במצב החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)