מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים פחדים והיצמדות לאמאנט13/11/2010
בתי בת שנתיים וחודשיים בזמן האחרון התחילה לפחד מכל מידי רעשים בעיקר מגיעים מבחוץ , היא סוגרת חלונות בבית כאשר נושף רוח כי היא פוחדת מתעוררת בלילה וטוענת כי פוחדת ובוכה ומסכימה לישון רק אם אשב לידה.
בנוסף היא תמיד היתה צמודה אלייאבל לאחרונה היצמדות היא נראה לי יוצאת מכל הגדרה. היא צורחת ונכנסת להיסטריה של ממש כאשר אני יוצאת מהבית או מהאוטו. היא כל הזמן מבקשת להערים אותה לידיים ומסכימה רק אצלי אביה לא מצליח לשכנוע אותה להיות אצלו למרות הקשר הטוב מאוד ביניהם. היא היתה נפרדת ממני בגן יחסים בקלות במשך כ 5 חודשים אבל לאחרונה נאלצות הגננת והסיועת לתלוש אותה ממני. אני לא יודעת מה לעשות ? כל דקה פנוייה אני מגדישה לה ולבת הגדולה ביחד ובנפרד אנחנו משחקות קוראות מטיילות יחד אבל ברגע שאני צריכה לעזוב אותה בבית או בגן אם אנשים שהיא מכירה היטב ואוהבת אותם מאוד ובסביבה מוכרת לה היא נכנסת להסטריה של ממש. אני מעולם לא עזבתי אותה מבלי להסביר כי אני צריכה לצאת אבל תמיד יחזור כך גם בגן וגם בבית ואינני מבינה מה קורה כאן ואבודת עצות .באופן עיקרונות ילדה מאוד חברותית וחכמה אבל תמיד היתה קצת חסרת שקט ז"א עם סב תסכול נמוך תמיד קצת יותר מידי צועקת ובוכה . אציין כי לאחרונה, לפני שהתחילו התופעות האלה, עברה איבחון בעקבות עיכוב שפתי קל הופנתה לקלנאית תקשורות בגלל התור טרם התחלנו את הטיפול. במהלך איבחון הובחן עיקוב שפתי קל מאוד והתפתחות שכלית קצת בכ 10 אחוז, מעול הנורמה .
אודה באם תוכלו לייעץ כיצד לנהוג כל עצה תתקבל בברכה.
תודה רבה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים פחדים והיצמדות לאמא - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט13/11/2010נטלי שלום,
האם היה לאחרונה אירוע או שינוי בבית שעשוי היה לגרום לילדה יותר מתח או לחוש יותר בהיעדרך? מחלה של מישהו, החלפת עבודה, הארכת שעות ההיעדרות מהבית, שינוי שהגדולה עברה וכדומה?
ייתכן שחלק מהתגובות שהיו מאז ומתמיד של צעקות ובכי קשורות בעיכוב השפתי - ייתכן שקשה לה להביע את עצמה בדרך אחרת מלבד בכי, או שככל שהיא גדלה יותר והפער השפתי לעומת ילדים בגילה הופך ניכר יותר, כך היא יותר צמודה אלייך וחרדה. אני מאמינה שעם הטיפול אצל קלינאית תקשורת ייתכן שגם חלק מהההתנהגות תהיה קלה יותר, אולם חשוב מאוד גם שאתם ההורים תפתחו אצלה דרכים להירגע ולבטא את עצמה וקשייה שלא באמצעות בכי. אפשר ללמד אותה ממש איך את מצפה שתאמר לה כשהיא מתוחה, ולחזק אותה בכל פעם שנפרדת ממך יפה או שמביעה את החשש שלה במילים. כמו כן, תנסו למצוא חפץ מרגיע שיהיה איתה כשהיא נפרדת ממך (בובה מהבית, אלבום "כיסים" פשוט עם תמונות של המשפחה וכדומה) על מנת להקל על הפרידה ועוד. רצוי לחשוב יחד עם הגננת על טקס פרידה קבוע בגן, כשאיש צוות מסוים תמיד יהיה זה שאוסף אותה אליו ומסייע לה להיפרד.
יחד עם זאת, לעתים יש פרידות שהן לא קלות, וחשוב שגם את תקבלי את העובדה שבתך תבכה ותהיה מתוסכלת, על אף ההשקעה הרבה שלך בה. תסכול, עצב, כעס, קשיי פרידה ועוד רגשות עוצמתיים, הם בסה"כ רגשות טבעיים שאנו עובדים עליהם במהלך כל החיים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !כבר מחר אדבר עם צוות הגן
נט13/11/2010תודה רבה על העצות .
רק כשקראתי את תשובתך התחלתי להבין שנראה אני באמת לחוצה יותר על מדיי מכל הסיפור וקודם כל עליי להירגע וזה נכון .
תודה לך מקרב לב.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)