בעיות התנהגות של ילד בן 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות של ילד בן 10
    Pitstick
    13/11/2010

שלום,
    אני אמא לילד בן 10 שאובחן כ-ADHD לפני חמש שנים אצל ד"ר עדי אדר.
    אני גרושה מזה כשנה.
    בני מטופל בריטלין במינון נמוך. הוא תלמיד כיתה ד', ילד סנדוויץ', נבון, רגיש וטוב לב.
    לאחרונה יש החמרה בהתנהגותו: אימפולסיביות הבאה לידי ביטוי באלימות כלפי אחיו וכלפי, קושי בקבלת גבולות וסמכות (הן שלי והן של מוריו). אני מרגישה שאני נמצאת איתו במאבק תמידי ולאורך כל היום. אמנם ישנן הפוגות, אך הן מעטות וקצרות. בנוסף שיתוף הפעולה שלו בבית הספר נמצא בתהליך של החמרה: הוא ממעט להעתיק מהלוח, מסרב להכין שיעורים (אלא לאחר משא ומתן, איומים, שוחד וכו'). יש לציין שהוא ילד חכם וציוניו גבוהים.
    בשיחות שאני עושה איתו הוא מביע חרטה על מעשיו (למשל על האלימות), אך הדבר אינו מונע את הישנות התופעות.
    לי ולאביו יש משמורת משותפת (הילדים נמצאים אצל כל אחד מאיתנו פחות או יותר במשך זמן שווה במהלך השבוע). ראוי לציין שכשהוא נמצא אצל אביו הוא משתף יותר פעולה, אך הדבר עדיין כרוך במאבקים רבים. אני מרגישה שהעובדה שהגישה של אביו כלפיו הינה תקיפה וכוחנית, גורמת לו להתנהג ביתר תוקפנות כשהוא אצלי (כי הוא מפרש את חוסר הכוחנות שלי כחולשה).
    בעקבות ההחמרה בהתנהגותו, שקלתי הגדלה של מינון הריטלין, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. יש לציין שהגדלה של מינון הריטלין לפני מספר שנים גרמה לתופעה של הזיות, ובעקבות זאת הוחזר המינון המקורי הנמוך.
    בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית חינוכית ואצל תרפיסטית בדרמה.
    בנוסף רציתי לציין שהבעיות שתוארו למעלה היו קיימות בצורה בולטת לאורך כל השנים – וכמובן, עוד בטרם הגירושין, אך כאמור לאחרונה יש החמרה.

אני מחפשת עזרה מקצועית שתסייע לי להתמודד עם המצב.
    כל עצה בעניין זה תתקבל בברכה, כמו גם דרכי התמודדות אחרות של הורים במצבים דומים.
    בהמון תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של ילד בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות של ילד בן 10 - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2010

שלום לך,
    לגבי הגדלת המינון של הריטלין - זהו דבר שעלייך להתייעת לגביו עם הרופא המטפל. כאן זה לא פורום רפואי ואנחנו לא מוסמכות לתת מענה גבי תרופות. עם זאת, נשמע שיש מספיק סיבות ריגישות להחמרת ההתנהגות של בנך, ולכן לא נשמע לי שההחמרה בתהנגות קשורה להפרעת הקשב והריכוז, נדמה לי שתא בעצמך מבינה זאת ולא כן המחשבות של לגבי הגברת המינון של הריטלין לא ברורות לי. אני מבינה שתא זקוקה להקלה אבל זה לא פיתרון לתת מענה שלא קשור לסיבת הבעיה.\
    אני מבינה שעד היום הייתםן בטיפולים שונים עם הילד, אבל נראה לי חשוב שתפנו דווקא להדרכת הורים ולא לטיפול בילד עצמו בהכרח.
    אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בבקשה לקבלת הדרכת הורים לשניכם, גם כדי לתאם במידת האפשר את דרכי החינוך שלכם, וגם עבורך בלי קשר לגבי השעות שהילד נמצא איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו