מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה "אוגרת"נעמי13/11/2010
שלום, יש לי ילדה בת 3 שלאחרונה פיתחה תחביב מדאיג. היא לוקחת שקיות \ קופסאות ושמה בתוכן כל מה שנקלע בדרכה- דפים, עטים, טושים, שלטים, כלים מפלסטיק, חוטים....היא ממלא שקיות ולא רוצה שנגע בהן או שנזרוק מתוכן דברים. בהתחלה חשבנו שזה נחמד אך עכשיו זה כבר מדאיג. האם היא מפתחת תכונות "אוגרת"? מה עלינו לעשות , כדי שזה יפסיק? לכל מקום היא לוקחת איתה שקיות (לטיול, לארוחות אצל משפחה, לגן). וכל הבית מלא שקיות עם "זבל". האם יש סיבה להתנהגות כזו? אגב, אני בהריון די בהתחלה ולא סיפרנו לה על כך האם יש קשר? אשמח לעזרה, תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "אוגרת" - תגובה
סמדר ריינר13/11/2010שלום נעמי,
באופן עקרוני אני מעדיפה לא להדביק לילדים כה קטנים סטיגמות כאלה או אחרות על תכונות והרגלים. אני מניחה שההתנהגות של בתך מבטאת חרדה. ייתכן שהיא מנסה דרך האגירה לשמור שדברים לא ילכו לאיבוד, וזו בעצם חרדה שלה שחלקים ממנה ילכו לאיבוד או לא יישמרו. ייתכן שיש לכך קשר להריון, כיוון שילדים מרגישים דברים גם אם לא מספרים להם, ייתכן שהיא מרגישה פחות אסופה ומוחזקת כיוון שאת פחות פנויה אליה, אולי בגלל שאת יותר עייפה או עסוקה בהריון המתהווה. זה כמובן טבעי.
ייתכן ויש מקום לבדוק האם היא חוששת או חרדה בחלקים מסויימים של היום, סביב מעברים למיניהם, ולסייע לה לעבור אותם ביתר קלות, תוך ליווי מילולי, (עכשיו אנחנו מסיימים פה, בואי נאסוף לאט לאט, ונלך לשם, שם יחכו לנו כך וכך וכו') הכנה של מה שהולך לקרות ושיום התחושות והרגשות שקשורים לכך (קשה לנו להיפרד מהבית היום, לאט לאט, אילנה הגננת מחכה לנו, ניתן חיבוק ונשיקה ונלך לשחק וכו').
אלה רק דוגמאות, אני כמובן לא מכירה אתכם מספיק וייתכן והדמגמאות שלי לא קולעות לצרכים או שאתם עושים זאת לכן רק אם תתארו לי יותר את סדר היום ואת התגובות שלכם ושלה אוכל לבדוק יותר עומק איך אפשר להקל עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוגרת לשעבר
פיבס15/11/2010היי נעמי. קראתי את מה שרשמת על בתך ונזכרתי במשהו מילדותי שהייתי חייבת לרשום לך , אולי תתעודדי מזה. כשאני הייתי ילדה קטנה הייתי אוספת כל דבר שהיה בדרכי. פשוט כל דבר , מקלות ברחוב, עטיפות של סוכריות וכו..... המשפחה שלי היו קוראים לי זבלנית. אמא שלי הייתה מספרת לכולם שהיא לא יודעת למה אני אוספת כל דבר שאני רואה ומביאה הביתה ושומרת על זה. באיזשהו שלב זה עבר לי לגמרי והיום אני הכי זורקת שטויות מהבית. לעיתים קרובות עושה סדר בבית וזורקת דברים שאין בהם שימוש או צורך ולא אוגרת כלום.אני ציעה שתתני לבתך להמשיך עם המנהג המוזר הזה זה כבר יעבור לה לבד. בשורות טובות וכל טוב.מקווה שעודדתי אותך ולו בקצת, ועל תתנו לזה כל משקל ובלי סטיגמות על הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)