זקוקה לעזרה עם ילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה עם ילדה בת שנתיים
    שרון
    14/11/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים ו-4 חודשים .
    כבר מגיל צעיר בו ילדים אמורים לישון לילה שלם מבלי לאכול היא הייתה מתעוררת בבכי היסטרי (ביעותי לילה?) ודורשת לאכול. המצב השתפר מאוד עד לכדי כך שלרוב אכלה רק פעם אחת וישנה לילה שלם ואז... בעלי עבר תאונה אשר הרחיקה אותו מהבית לזמן רב (3 חודשים). במהלך השבועיים הראשונים לאישפוזו ובמהלך הניתוחים היא לא ראתה את אביה כלל (אציין שיש לה אחות בת 6 שבמהלך הזמן בו לא היה בבית עלתה לכיתה א'). לאחר מכן כאשר אושפז כחודשיים וחצי במוסד שיקומי בתי הייתה רואה אותו כאשר היה מגיע בסופי שבוע ובחגים בלבד. בתי קשורה מאוד לאביה ובמהלך הזמן בו לא היה בבית התחילה שוב לבכות המון בלילות,להתעורר לקרוא לאביה ולבקש לאכול פעמים רבות. בתחילת אוקטובר בעלי חזר הביתה מהשיקו אך מכיוון שהוא עסוק בעבודה ובהמשך השיקום הבנות אינן רואות אותו הרבה. מבחינת השינה והאוכל המצב שוב התדרדר הילדה מתעוררת פעמים רבות בבכי היסטרי ודורשת פעמים רבות בלילה לאכול . היא אינה ישנה מספיק ואני ממש מוטרדת. כמו כן הילדה מאז חזרתו של אביה מאוד אמביוולנטית אליו מצד אחד רוצה אותו אבל בפעמים אחרות ממש דוחה אותו. איני יודעת איך לנהוג בסוגיות אלה. עניין השינה מטריד אותי כי היא אינה ישנה מספיק ואני ממש חוששת לבריאותה. כמו כן אני כבר מתמוטטת כי איני ישנה לילות שלמים בגללה אציין עוד שבמעון הגננת אינה רואה שום דבר חריג. עוד אציין שהילדה בריאה, מדברת יפה וברור, חייכנית, חברתית וששום בעיה לא הייתה אף פעם מלבד בעיות השינה.
    אשמח לעצה להיכן לפנות ומה עלי לעשות בכדי לסייע לה לאחר מה שעבר עליה.
    בברכה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

שרון
    14/11/2010

אציין עוד שלא תמיד כאשר היא מתעוררת היא מבקשת לאכול .לעיתים היא מתעוררת ובוכה בהיסטריה ורוצה אליי אבל כאשר אני לוקחת אותה היא רוצה לחזור למיטה ואז הבכי מתגבר. כמו כן אפילו במהלך היום היא רוצה המון על הידיים ואם איני מסכימה לכך היא בוכה המון .
    תודה
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה עם ילדה בת שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/11/2010

שרון שלום,
    את מתארת שלבתך הצעירה היו בעבר קשיים לישון לילה שלם ואולי גם קושי שלכם ושלה למצוא דרך להרגיע אותה במהלך הלילה. על כך התווסף המצב הקשה בהחלט של אבא שעובר שיקום ונעדר מהבית - מצב שמתמשך מטבעו לאורך זמן ומעורר בכל חברי המשפחה חששות וחרדה עצומה. סביר להניח כי הדבר העצים את הקושי שהיה לבתך מלכתחילה.
    נראה לי שבתך גם מבטאת אולי פחדים ודאגות שאתם פחות מרשים לעצמכם לבטאם, ותוכלו את ואביה להרוויח מאוד מהדרכת הורים ממוקדת כיצד להתמודד עם תהליך השיקום הממושך. הרבה פעמים שירות כזה מוצע במסגרות השיקום, כיוון שקשיי הילדים הם עניין נפוץ ביותר.
    נקודת אור חשובה היא שהילדה מרשה לעצמה לבטא את הקשיים בעיקר בבית, ומחוץ לו היא מתפקדת כרגיל. מהדברים שכתבת עולה כי לבתך כוחות רבים ויכולת הסתגלות למצבים מורכבים, וטוב שכך. אולם היא זקוקה גם להזדמנויות לבטא את החששות במלים ולא רק דרך הגוף, אפשר לומר לה וגם לגדולה שזה בסדר לפחד ולחשוש, ואולי לכעוס על אבא שככה נעלם ועסוק מאוד בטיפול בעצמו. דווקא הלגיטימציה לרגשות הללו ו"אוורור" הפחדים באמצעות שיחות עמן ופעילות משפחתית מהנה עשויים להפחית את הביטוי באמצעות השינה. כמו כן חשוב מאוד שגם האב יהיה מעורב בתהליך, לא כתבת לאיזה סוג של שיקום הוא נדרש כעת ומה יכולתו לתפקד עמן, אולם חשוב לאפשר לילדות להתייחס אליו כאל אבא "רגיל" - כזה שלעתים רוצים בחברתו, ולעתים כועסים עליו ונמנעים ממנו, כפי שיש בכל משפחה.
    כפי שכתבתי, הדרכת הורים תוכל לסייע לכם מאוד.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו