מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שלוש וחודש מרטיבה במכנסייםסוהד14/11/2010
בתי בת שלוש וחודש , עברה טרומה בגיל שנתיים , קבלה מכה באיזור העין , ועברה ניתוח , והיום היא בסדר גמור , ועינה לא נפגעה , ברוך השם .
בגיל שנה ועשרה חדשים נגמלה גם מחיתולים וגם ממוצץ וגם מבקבוק , ולאחר הטראומה שעברה חזרנו למוצץ ולחיתול ! בגיל שנתיים וחמישה חודשים התחלתי תהליך גמילה מחדש , עד שהכל הסתדר , פספיסה פה ושם , אבל יחסית היא נגמלה .
הראשון לספטמבר התחילה שנת הלימודים , וכמובן עברה שינוי ממשפחתון לגן , בשבועיים הראשונים כמעט פספסה כל יום ,אפילו התחילה לעשות קקי במכנסים , לאחר שהסתגלה , עבר חודש הכל בסדר , ולפני כשבועיים היא חזרה שוב ! ואין סיבה מוצדקת לכך .
עשיתי לה כל הבדיקות הדרושות , והתוצאות היו תקינות לגמרי .
היא ילדה מאוד חכמה , חזקה , עם ביטחון עצמי , ולא חסר לה כלום , מקבלת הכל חום אהבה , בבית וגם בגן , ומבינה הכל , דיברתי איתה והברתי לה בטוב , שהיא כבר גדולה והדבר לא מתאים , אפילו שאלתי אותה אם כואב לה משהו , והיא אמרה שהכל בסדר , ותמיד מבטיחה שלא תחזור על זה ...
לפעמים היא אומרת שיש לה פיפי , ורצים ביחד לשירותים , ולפעמים לא אומרת כלום ועשוה במכנסיים ומתחילה לבכות שאחליף לה , ולפעמים לא יכפת לה וממשיכה שכאילו שום דבר לא קרה ! והתחילה גם לעשות קקי במכנסיים , וגם לא הפריע לה !
אני כבר מיואשת , לדבר זה לא עוזר , להעניש בזה שהיא נחליף ותנקה לבדה , גם לא עזר , ותמיד אומרת שהיא לא יודעת להחליף לבד וגם קשה לה , ומתחילה לבכות , עד שעולה לי על העצבים , ולפעמים אני נותנת לה מכה שתדע שאני כועסת ולא מתאים לי לנקות את הקקי שלה .
אני צריכה את עזרתכם .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחודש מרטיבה במכנסיים - תגובה
סמדר ריינר14/11/2010שלום סוהד,
בודאי שאין צורך לתת ל המכה. היא עוד מאוד קטנה, והי אבעצמה מובכת ואומללה מהמ שקורה. אין דבר כזה"סיבה מוצדקת" מצוקה ריגשית זה לא עניין של צדק, זה עניין של חוויה. ייתכן שבכל זאת יש משהו שקשה לה. אולי הי אמרגישה שהיא נדרשת באופן כלשהו להיות נורא גדולה, אולי פתאום גדלו הציפיות ממנה או קטנה ההתייחסות אליה כקטנה, או משהו אחר. את מתייחסת לזה קצת כאילו היא עושה לך את זה בכוונה וזה לא פייר כי את נורא משתדלת. את צריכ הלהבין שלילדים יש כל הזמן קשיים ובעיות, זה לא אומר בהכרח שההורים לא בסדר ואין כאן מצודק או לא מוצדק.
היא גם קטנה מדי כדי להחליף לעצמהו קטנה מדי בכדי להתגבר על הבעיה לבד, כי כנראה כן יש כאן מסר של מצוקה כלשהי אפילו שעל פניו נראה לכם כרגע שהכל בסדר.
אני ממליצה לכם לגשת להדרכת הורים במצב כדי לעצור את הסתכול המתמשך ולמנוע החמרה של המשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייצירת קשר
סוהד18/11/2010סמדר שלום רב
מתי ניתן לייצור איתך קשר , והאם יכולים להפגש בצפון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייצירת קשר - תגובה
סמדר ריינר19/11/2010שלום סוהד,
אני שמחה שאת מעוניינת לפנות לקבלת עזרה. לצערי אני לא עובדת בצפון.
אם אתם גרים באיזור חיפה אתם יכולים לפנות לתחנה הפסיכולוגית התפתחותית בחיפה, בטלפון
048633066, הם נותנים שירות גם בקריות, בטבעון ובישובי הדרוזים בסביבה.
או לפנות לתחנת העמקים, טלפון: 046533239.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)