ילדה בת 2.9 מסרבת ללכת לישון לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • ילדה בת 2.9 מסרבת ללכת לישון לבד
    ni4ni
    14/11/2010

    שלום

    ביתנו בת שנתיים+9 חודשים, לפני 3 שבועות נולדה לה אחות חדשה.
    עד לאחרונה הייתה הולכת לישון ללא בעיות מיוחדות, סיפור או שניים, נשיקה וזהו.
    כשבוע לפני הולדת האחות החדשה חל שינוי התנהגותי: היא מסרבת ללכת לישון, יורדת לבד מהמיטה וחוזרת לסלון, גם אם מחזירים אותה למיטה מספר רב של פעמים אינה מתייאשת ויוצאת שוב ושוב. היא אינה מקשיבה ולא חוזרת למיטה וצריך פשוט לקחת אותה על הידיים ולהחזיר למיטה שלה.
    איומים, הסכמים, הבטחות, השכבה ארוכה, השכבה קצרה - ניסינו הכל ללא תוצאות.

    בסופו של דבר אני נאלץ לעמוד כשומר ליד מיטתה ולמנוע ממנה פיזית לרדת מהמיטה עד שהיא נרדמת (לפעמים שעות). ברור לי שבכך היא מקבלת את מה שהיא רוצה, אך אין לי דרך אחרת שעובדת - ברגע שאני זז ממיטתה ויוצא מהחדר היא מייד באה אחרי. ברור לנו גם שזה כנראה קשור להולדת האחות החדשה, אבל עדיין, אנו מותשים ועובדי עצות.

    מה עושים ? איך ניתן להחזיר אותה להירדמות סבירה ? האם פשוט לחכות שהלם האחות החדשה ירגע מעצמו ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ילדה בת 2.9 מסרבת ללכת לישון לבד - תגובה

    סמדר ריינר
    14/11/2010

    שלום לך,
    מה שקלקל לכם את ההצלחה בעניין היו ההסברים, האיומים וההבטחות. מה שצריך לעשות זה אכן להחזיר ואתה כל פעם למיטה אך ללא מילים למעט משפט אחד קצר ותקיף כמו : עכשיו חוזרים לישון, ופשוט לבצע את זה. גם אם זה לוקח ימים. כשאתם נואמים, מאיימים ומסבירים, ולפעמים גם נשברים - היא קולטת את חוסר האונים ואז זה לא עובד. אתם חייבים להיות יותר חזקים ממנה בעניין הזה ולא להישבר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו