"חתכו לי את הפיפי"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "חתכו לי את הפיפי"
    אחת
    23/04/2007

שלום לכולם,

אשמח לעצתכן המקצועית: בני בן ה-3 נגמל זה לא מכבר מחיתולים. באחרונה, הוא חלם פעמיים חלום שבו "מישהו חותך לי את הפיפי". הוא חלם את זה בשתי פעמים שונות לפחות, ונמנע מלהוסיף פרטים נוספים. כמובן, שבמהלך כל הליך הגמילה מעולם לא השתמשנו בטרמינולוגיה שכזו.

חשוב לציין שלפני חצי שנה התגרשתי. אצל גרושי הוא המשיך להיות עם חיתולים בלילה ואצלי לא, כתוצאה מחוסר תיאום בינינו (כן כן, אני יודעת, לא יקרה בשנית). ייתכן שגם לכך היתה השפעה לנושא.

האם מישהי מכירה את הנושא?
    מעבר לפחד שנראה ב"להרטיב בלילה", האם יש משמעות אחרת לחלום לדעתכן?

תודה,
    ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "חתכו לי את הפיפי"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרים פרטים

ענת זפרני
    24/04/2007

האם הילד נגמל מטיטולים? האם החלומות קורים בעת בריחת השתן בלילה? מה קורה במשך היום? האם בדקת אפשרות למתן שתן וצריבה מה שילדים רבים מפרשים כעונש?
    כתבי לי עוד פרטים בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתכו לי את הפיפי

שרון באומל
    24/04/2007

שלום לך.
    מדברייך, נראה כי השימוש בטרמינולוגיה הנוכחית בחלום מבטאת חרדות טבעיות ונורמטיביות בנוגע לגמילה.
    הילד שלך בן ה- 3 נכנס כעת לתקופה האדיפלית. בתקופה זו, הבן "מאוהב" באימו ורוצה שתהיה האישה שלו. אל מול הנ"ל נמצא בד"כ אב, בן הזוג של האם, ולכן הילד גם פוחד מהפנטזיה שלו - כי האב חזק וגדול ממנו ובעגה הפרוידיאנית עלול "לסרס" אותו. בנוסף, הילד אוהב את אביו ולא רוצה לגרום לו לעצב ולנטישה. לכן, הפיתרון לפנטזיות האדיפליות מגיע בד"כ דרך ההזדהות עם הדמות הגברית (if you can not fight them, join them). לכן, נראה לי שהחלום מבטא גם חלק מהפנטזיות האדיפליות של בנך. בכל זאת, המצב כרגע יותר סבוך עבורו, כי, בעצם, אין לו אבא שהוא בן הזוג של האמא. זה עשוי לעורר אצלו חרדות לגבי הכוח שלו: מבחינתו, הפנטזיה שלו הצליחה. ייתכן כי הפחד "מהעונש" (חרדת הסירוס) כרגע, לנוכח המצב שלו, גדול יותר.
    הייתי מתייחסת לחלום משני האספקטים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות ושאלות נוספות

אחת
    27/04/2007

ראשית הרבה תודה לשרון ולענת.

בנוגע להסבר האדיפלי , יש בו משהו מרגיע אך גם מאוד מטריד - ובעיקר רוצה לשאול איך אני יכולה לתמוך בו במצב הזה? כלומר, אם אכן הוא חווה את הכוח שלו כביכול בהשגת האם וחושש מסירוס - מה במציאות אני או אביו של הילד יכולים לעשות כדי שלא יחווה את הפחד הזה בעוצמה כזו?

בנוגע לשאלות שעלו - הילד גמול בשעות היום וניכר כי עד היום היה גמול גם בשעות הלילה עד כדי הליכה עצמאית לשירותים באמצע הלילה. אולם, רק אתמול הוא הרטיב בלילה ונראה שהיה מוטרד מזה. החלומות האלו הופיעו פעמיים או שפעם אחת והוא סיפר פעמיים - בכל אופן לא היה להם ציון זמן ברור "חלמתי". הוא לא ידע לזהות מי "חותך את הפיפי" וכששאלתי למה מישהו רצה לחתוך לו את הפיפי בחלון הוא אמר כי הוא לא רצה שאעשה קקי ואחר תיקן את עצמו ואמר פיפי. לאחר מכן לא שיתף פעולה עם ניסיון לדבר על הנושא. כמו כן, לא ציין צריבה כלשהיא. מה שכן הבוקר לאחר שעשה פיפי והלך שאלתי למה הוא לא מוריד את המים (מה שהוא אוהב דווקא לעשות) והוא אמר "אבא אמר לי לא להוריד את הפיפי" היה ברור שהוא מבין שאני מתכוונת להורדת המים אולם נראה כי הטרמינולוגיה משקפת את מה שקורה מתחת - מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות

ענת זפרני
    28/04/2007

אציע לך כמה רעיונות שיכולים לעזור לפחדי ילדים וחלומות בכלל ולמצב שתארת בפרט:
    הדבר הכי מפחיד בשינה - חוסר שליטה.

החלום נתפס כמציאות ואין הבדל בחוויה.

הילד מרגיש את החלום כמציאות ולכן ההפרדה מאוד קשה לו
    במקומות כאלה הייתי פועלת על ה ב ה ר ה: כלומר לחזור ולהדגיש את הדברים שקורים באמת ואלו שלא אמירות כגון:

"זה היה רק חלום,"
    "אף אחד לא היה כאן"
    "אף אחד לא חותך לאף אחד את הפיפי"

וזהו.

ילדים מרגישים מתי הורים מגיבים להתנהגות - והעניין הופך למרכזי - ובדיוק להפך ("אמא אמרה לי שזה רק חלום אין לי ממה לפחד" - כמו מנטרה)

כדי לגרום לילד לתחושת שליטה אני ממליצה בחום רב לצייר חלום בהזמנה.
    לפני השינה, כשהילד כבר במיטה - לתת לו דף וכמה צבעים - מצע קשיח ולבקש מהילד לדמיין על מה הוא רוצה לחלום היום.
    את החלום לצייר
    להניח מתחת לכרית.
    אנחנו חולמים גם על חויות היום יום - כך שהסיכוי שהילד ירגע ויחווה לפחות פעם את שצייר - גבוה. שווה לנסות. זהו אמצעי שליטה מספר 1
    השני - שרביט הקסם!! קני לו בחנות צעצועים (בלעדיו!!) שרביט של מלך - ארזי בצלופן ותגידי לו שקנית את השרביט בחנות של חלומות - כל פעם שיהיה לו חלום מפחיד שישתמש בשביט לגרש אותו. את השרביט הוא יניח איפה שיבחר!!

אני מאמינה שתוך זמן קצר הדברים יסתדרו.
    אשמח אם תעדכני
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות

שרון באומל
    29/04/2007

שלום לך שוב.
    בנוגע לגירושין: נשמע לי שבנך זקוק לרענון בנושא. לפי מה שאת כותבת, נשמע שאת משוחחת עם בנך ופתוחה עימו וזה נפלא, לכן אני בטוחה ששוחחת עימו על הגירושין. אולם, על רקע החלומות, הייתי עושה מס' שיחות נוספות. בשיחות הייתי מדגישה שאת ואבא (!!!!!!) החלטתם לגור בבתים נפרדים כי אתם (!!!!!) לא הסתדרתם. ובנוסף, שעובדה זו אינה גורעת מאהבתכם אליו וששניכם מאוד אוהבים אותו ורוצים להיות איתו.
    בנוגע לחלומות: הייתי מסבירה לילד, בשפה פשוטה, על מהות החלומות. משהו כמו: "אנחנו חולמים על כל מיני דברים שקשורים אלינו, דברים שמשמחים אותנו, דברים שמכעיסים אותנו ודברים שמפחידים אותנו. נשמע לי שאתה קצת מפחד שיחתכו לך את הפיפי. זה בסדר. הרבה ילדים מפחדים מזה. גם אני מפחדת מ....(תני לו דוגמא או שתיים)". ראשית, הסבר כזה נותן לגיטימציה לחרדה וגם נותן לה שם, וזה מאוד מקל. לאחר מכן הייתי מוסיפה את ההרגעה שלעולם לא תתנו, לא את ולא אבא שמישהו יעשה לו דבר כזה ושתמיד תמיד תשמרו עליו.
    שיהיה בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אחת
    29/04/2007

שרון וענת,

נתתם לי הרבה מאוד כלים להתמודדות על החלום הספציפי ואני מתכוונת להשתמש בהם. המון המון תודה! אגב, מרגישה שהלב שלכן מאוד פה ועובר דרך המילים - מודה גם על האמפטיה. ללא ספק נחוצה בימים אלו.

יכולה לשתף בשביל הקוראים/ות ובשביל הפידבק כי מידי לילה מאז שהילד בן שנה אני מקריאה לו סיפורים לפני השינה. משהו כמו שניים עד ארבעה. לפני מספר חודשים בעצת חברה התחלתי לספר לו "סיפור בלי ספר". זה סיפור שנסוב עלי, על היום שחלף שאמור לעודד אותו לספר לי גם על עצמו ועל הרגשות שלו. הוא התרגל מאוד לסיפור הזה ודורש אותו תמיד . שמתי לב שהוא מאוד מאוד קשוב ומתעורר כשאני מדברת על דברים שקשורים אליו. כמובן, שזה סיפור מסונן מאוד שלא נועד לפרוק את רגשותי אלא רק להראות לו את המנעד ולארגן לו את היום אחורנית דרכי (אספתי אותך מהגן.. הלכנו ל.. שמחתי ש...) ולעיתים נדירות אני זוכה לשמוע את הסיפור שלו - אבל בכל מקרה זו חוויה מאוד אינטימית ומקרבת - ממליצה בחום.
    על רקע הדברים שכתבתן אנסה לשלב את השיחה איתו על החלומות וגם לחזור שוב על מנטרת הגירושים המארגנת כדי לאפשר שחרור של הרגשות ובהחלט הולכת להשיג מטה קסם לחלומות . לצערי הוא ממש לא אוהב לצייר אבל אולי זה יהיה דווק תמריץ מעניין. (-:

אז זהו - מבטיחה לעדכן ושוב - תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

ענת זפרני
    30/04/2007

יופי של רעיון הסיפור האישי!!
    תודה על הפירגון
    נשמח לשמוע ממך בהמשך
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו