מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שאומרת דברים פוגענייםצלע רביעית15/11/2010
שלום לכולם!
לפני כשנה וחצי הכרתי את בת זוגתי וכיום אנו חיות יחד תחת מסגרתה של משפחה חד מינית. לבת זוגתי תאומים בן ובת בני 4.5, ואני משתלבת נהדר בבית ומתפקדת כאמא שניה לילדים מכל הבחינות.
יש לציין שאנו גרות יחד כבר מההתחלה, כך שאני בסביבת הילדים כבר כשנה וחצי מאז היותם בני שלוש.
אני אדם שאוהב מאוד ילדים ומתכננת בקרוב להביא לעולם אחד משלי לתוך המסגרת המשפחתית הקיימת, הקשר עם הילדים מצויין והם בהחלט רואים בי דמות הורית וסמכותית ויש בנינו אהבה ושמחה גדולה.
העניין הוא שמידי פעם, הבת המרדנית יותר מהבן שקרובה מאוד לאמה יותר מהבן ושומרת על הקירבה בקנאות, פולטת במצבים מסויימים משפטים לכיווני המעידים על התנגדות מסויימת שלה להכיר בי כחלק מהמשפחה ומהבית, דוגמא שקרתה הבוקר- בת זוגתי מכינה את הילדים לגן ואני מעבירה תחנה בטלויזיה מאחר והילדים כבר בדרך החוצה, ואז הילדה אומרת שהיא רוצה להעביר תחנה חזרה לערוץ הילדים ושאתן לה את השלט מכיוון שהטלויזיה אינה שייכת לי אלא שייכת לה לאמה ולאחיה בלבד.
אמרתי לה שהטלויזיה שייכת לכולם ושלחתי אותה לאמה ע"מ שתקבל עוד חיזוק ממנה.
היתי רוצה לדעת איך להתמודד עם התנהגות שכזו שחוזרת על עצמה מידי פעם, שוב אני רוצה לציין שהקשר שלי עם הילדה נהדר ושאינני חושבת שהתנהגותה היא פועל יוצא של הקשר בנינו, מה גם הילדה מרדנית מטבעה- עוד בעיה שאנו מתמודדים איתה ברמה היומיומית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שאומרת דברים פוגעניים - תגובה
סמדר ריינר15/11/2010שלום לך,
מדובר בילדה בסך הכל בת 4.5. טבעי ומובן שקשה לה לקבל "צלע רביעית" כמו שכינית את עצמך. זה לא אומר שהיחסים לא טובים, זה לא אומר שמשהו אצלך או במשפחה לא בסדר, אלא שהיא לא תמיד מרגישה שהיא רוצה לחלוק את המשפחה שלה עם עוד מישהו. את התחושות האלה צריך לקבל בהבנה ולתת להם מקום, ולא לצפות שמייד הכל יהיה רמוני ונעים, כי זה לא. לפחות לא תמיד ולא כל הזמן.
אני לא הייתי מתייחסת בכלל לאמירות כאלה, ואם אני רוצה הייתי לוקחת את השלט ואם זה לא עקרוני באותו רגע הייתי מניחה לזה. והייתי מייעצת לאמא לדבר איתה לא באופן נוזף אלא באופן מבין על הקשיים לחלוק את אמא ואת הבית עם מישהו נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)