מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לאפשר לילד לצפות בסרט תיעודי .?אורחת15/11/2010
בוקר טוב,
בני בן שמונה וחצי, ילד בוגר, חכם (מחונן) ורגיש. הוא מתעניין בנושאים שונים. אתמול ראיתי את הסרט שנעשה על ילדי החידות ממוביי, בעקבות הסרט. בסרט התיעודי הזה, מראים את החיים במציאות היום יומית של ילדים כבני גילו, רעבים, קבצנים, מסוממים וכו. מראים את העוני הקיצוני עימו הילדים מתמודדים, הבתים המטונפים וכו'. היום יש אחה"צ שידור חוזר של הסרט התיעודי הזה. בני רוצה לצפות בו. הוא שמע אותי משוחחת על זה עם אביו.., האם כדאי למנוע ממנו צפייה זו בשל גילו המוקדם וסף רגישותו הגבוה?, כלומר שלא יילחץ מזה, יפתח חרדות..(אני ראיתי ובקושי נשמתי..) או שדווקא כדאי לצפות איתו ביחד, כדי שיראה איך ילדים חיים בעולם שלנו..ויעריך עוד יותר את חייו. כאמור, כוונתי לסרט שמתאר את מאחורי הקלעים של חיי היום יום האמיתיים של הגיבורים בו מתוארים חייהם ולא לסרט עצמו שהוצג בקולנוע.
אודה על התייחסותכם לסוגייה, מבחינת הפן הפסיכולוגי,
בברכה, אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לאפשר לילד לצפות בסרט תיעודי .? - תגובה
סמדר ריינר15/11/2010שלום לך,
אין תשובה חד משמעית לשאלה כזו. לגיטימי לא להראות ולגיטימי כן. אתם מכירים את הילד שלכם, ואתם יכולים לנסות להעריך את מידת הרגישות שלו, מה מתאים לו, וגם מה מתאים לכם - אם אתם בעצמכם לוקחים את זה קשה ואתם חושבים שתתקשו לעמוד בקושי הריגשי, ולענות לשאלות שלו, אולי עדיף להימנע. אם נראה לכם שכדאי ושיש לו מה להרוויח ואתם יכולים לעמוד בכך-זה בסדר לבחור גם באפשרות הזו.
באופן עקרוני לא הייתי מראה לילדים סרטים קשים רק כדי שילמדו מה קשה בעולם. את זה יפגשו לבד, בכל מקרה. אבל אם זה משהו שהוא מתעניין בו, הייתי שוקלת בהתאם לנימוקים שפירטתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות המהירה
אורחת15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)