מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיית נעליים - ילדה בת 4 ושלושהחיה15/11/2010
שלום,
בתי בת ארבעה ושלושה חודשים, פיתחה איזו אובססיה לנעליים, כמעט כל נעל שהיא רואה אצל מישהו אחר היא רוצה שתהיה שלה, כשבאות חברות לשחק איתה היא מתעסקת שעות בלשכנע אותן להחליף עימה נעליים, וכשהן מסרבות היא מנסה כל מיני תחבולות ושיכנועים שכאילו תוך כדי משחק התפקיד שלה יצריך את החלפת הנעליים. היא מתלהבת ללכת אפילו אם זוג נעלי בית שלי מגומי (כמו של הסבתות מאוד מכוערות יש לומר) שקניתי אותן פעם כדי לא להחליק במקלחת של בית היולדות.
היא חושבת על נעליים, חולמת עליהן, שמחה עד הגג אם מישהו קונה לה זוג, ובמיוחד נעלי אצבע.
יש לציין מספר עובדות:
1. לפני כחודש נולד לה אח, לאחר הריון מאוד קשה, שבו עד חודש שישי לא תפקדתי בבית, והייתי בגדר אדם חולה
2. בקיץ 2009 היא קיבלה בפעם הראשונה 2 זוגות נעליים (לעומת זוג אחד שהיתה מקבלת הכל שנה): סנדלים ונעליים לשבת. לא הייתי מרוצה מהנעליים שקנינו לה, כי בדר"כ היינו קונים מייצרן גרמני (אלפנט), אבל לא היה למידה שלה. ולכן לאחר מספר חודשים חברים שטיילו בגרמניה קנו לה זוג שהיה אמור להיות מיועד לשנה שאחרי, אבל מכיוון שהיה מתאים בדיוק לגודלה הנוכחי, ומהנעליים שלא הייתי מרוצה היא כל הזמן נפלה כשרצה - הסכמנו לתת לה את הזוג הנ"ל. כך יצא שאישכהו הלכו ונערמו הנעליים, והיא לא ידעה איזה לבחור בכל בוקר
3. בכל אופן לאחרונה שחזרתי לעצמי, נעלמו חלק מזוגות הנעליים, אבל עדיין יש יותר מידי
4. אני ובעלי שני אנשים צנועים, לא אוהבים להתקשט או להתהדר, לשנינו יש זוג נעליים אחד או שניים שהם כבר איתנו קרוב לכמה שנים
מה שמפריעה הוא שבמקום לשחק עם חברים היא עסוקה בנעליים שלהם, ורוצה כמו שלהם, ואני לא יודעת מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיית נעליים - ילדה בת 4 ושלושה - תגובה
סמדר ריינר15/11/2010שלום חיה,
ההתנהגות שאת מתארת לא קשורה באמת לנעליים, לא לצניעות, לא לחומרנות ולא אם הנעליים יפות או לא. היא כנראה קשורה לחסך ריגשי כלשהו, אולי עקב ההריון הקשה שעבר עלייך, אולי בגלל סיבות נוספות.
אם זה מפריע להתפתחות התקינה שלה מבחינה חברתית ומבחינות נוספות כדאי לשקול לפנות לטיפול כדי להבין יותר לעומק את הבעיה ולעזור לה להשתנות בעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
חיה15/11/2010למה לדעתך ההתנהגות הנ"ל קשורה לחסך רגשי? למה זה מתבטא בצורה כזו?
לפעמים נראה שהנעל כלל לא חשובה לה לאחר שהשיגה אותה, היא כבר חושבת על הנעל הבאה, היא אומרת "אמא, אם הנעל הזו תתקלקל או תלך לאיבוד תקנו לי חדשה, נכון?" כאילו כוונתה היא למצוא דרך לקבל נעל חדשה אחרת
אין ספק שכל המשפחה עברה איזשהי תהפוכה בגלל ההריון והקושי הפיזי שהיה כרוך בו. אני הייתי הדומיננטית בחייה של בתי וכעת שלא יכולתי, התפנה מקום גדול יותר לבעלי בקשר בניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה - תגובה
סמדר ריינר15/11/2010שלום חיה,
כיוון שהנעל מהווה תחליף כלשהו לקשר. גם עם החברות שלה נשמע מהתאור שלך שהיא לא לגמרי בקשר, אלא הנעליים יותר מעניינות. וגם בגלל שחיי הנפש בנויים כך שהרבה פעמים חפצים מסמלים דברים אחרים. היא לא באמת זקוקה לנעליים האלה, זה לא צורך נפשי של אנשים כל כך הרבה נעליים, אף פעם, אלא הנעליים הן תחליף למשהו אחר. משהו שאולי התייאשו מלהשיג או שמסמל משהו אחר. ייתכן שהנעליים מסמלות מסיבה כלשהי באופן כלשהו את הקשר איתך, ייתכן שדברים אחרים.
בדיוק מה שאת מתארת שהיא לא מעוניינת בנעל עצמה אחרי שהיא משיגה אותה מחזק זאת.
אני חושבת שאת בעצמך הבנת את זה ולכן תארת את הקושי שהיה לך בהריון. לכן עצם השאלה שלך קצת מפתיעה אותי, אני מוכרחה להודות. כי נראה שאת בעצמך די מבינה את מה שאני אמרתי עוד קודם. זה לא שבאמת גיליתי לך את אמריקה...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)