לא מצליחה להרדים אותה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להרדים אותה
    לילי
    15/11/2010

הבת הקטנה שלי בת שנה ושמונה חודשים, היתה נרדמת לבד מגיל שלושה חודשים, לפני כחודשיים החלפתי את מיטת התינוק במיטת נוער, לקחו לה מספר ימים וגם בה היא נרדמה בכוחות עצמה מבלי שום התערבות מצידי.
    בשבועיים האחרונים היא פשוט לא רוצה לישון, אני מתעקשת היא יורדת מהמיטה ואני מחזירה אותה במשך למעלה משעה ובסוף אני מתייאשת.
    עד לפני שבועיים הייתי מצליחה להחזיר אותה ערה עד שבע וחצי לכל המאוחר, ניסיתי להזיז את שעת השינה, חשבתי שאולי היא כבר לא עייפה בשעה מוקדמת אבל גם זה ללא הצלחה.
    אם אני כועסת עליה שתלך לישון אז היא מאושרת וצוחקת ולא הולכת לישון.
    בסוף היא נרדמת או באיזה פוזה מוזרה על הריצפה, במגרה, מתחת לשולחן ועוד
    (יש לי 2 בנות נוספות שישנות בחדר ביחד בנות 7,5 והן נרדמות לבדן)
    יש לך רעיון איך אפשר לחזור להרגדלים הקודמים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להרדים אותה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להרדים אותה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

לילי שלום,

כמה זמן התמדת וניסית להחזיר את השגרה?
    האם היית עקבית או שויתרת?
    האם הילדה חוותה שינוי כלשהו? משהו השתנה בהתנהלות הביתית?

בכל תק' יש מצב של רגרסיה בשינה, אבל עם עקביות של מס' ימים, בזמנים הקריטים והקשים, מחזירים את המצב לשגרה.

אני זקוקה ליותר מידע בכדי להבין מה באמת הולך שם..אין לי מערכת צילום בכדי לצפות וברור לי שההתנהלות שלך מולה אינה נכונה וקרוב לוודאי גם לא אסרטיבית מספיק.

כתבי לי,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה

לילי
    16/11/2010

השינויים היחידים הם החלפת מיטה וכניסה לגן
    אחרי שהחלפנו מיטה היו כמה שהיה לה מאוד קשה להרדם בלי הגבולות של המיטת תינוק אבל מהר מאוד היא חזרה לשיגרת השינה שלה
    והכניסה לגן לא חוללה שום שינוי בהרגלי השינה
    חוץ מזה אני לא מצליחה לחשוב על שינויים בהרגלים בבית
    אני מאוד מתעקשת שהיא תרדם לבד אבל אני באמת מתייאשת אחיר עשרים פעם שאני הולכת וחוזרת למיטה שלה, האמת שאני גם מאוד מתעצבנת וכועסת עליה כי כבר פשוט אין לי כח לעשות את זה שוב
    היום לדוגמא, הנחתי אותה במיטה אחרי מקלחת, היא ביקשה בקבוק, אכלה מעט ממנו והתחילו הריצות, היא יוצאת מהמיטה ומשחקת איתי בתופסת, אני רודפת אחריה לחדר של הבנות לסלון, לבובות, לכל מקום רק לא למיטה
    כשאני אומרת לה למיטה היא אמנם רצה אליה בורחת ממני אבל שניה אחרי היא יורדת שוב מהמיטה ושוב אותו סיפור
    יש לציין שהיא לא מתייחסת גם לדברים אחרים שאני מבקשת ממנה, כמו לא לטפס על השיש או על השולחן
    היא ילדה מאוד מבינה ומדברת יפה, היא גם תורחת להגיד שהיא יכולה ליפול אבל היא מטפסת בכל זאת, ואני מורידה אותה ואומרת שאני לא מסכימה וזה מסוכן מאוד באסטיביות והיא ממשיכה שוב ושוב
    אשמח לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להרדים אותה - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/11/2010

לילי שלום,

כמו ששיערתי, קיים קושי אמיתי בהצבת גבולות בכלל, וכיום זה גם נכנס לנושא השינה.
    לכי צעד אחד אחורה. השארי איתה, עזרי לה להרדם. ואז תסגי בהדרגה.
    את כרגע מתעקשת לחזור בבת אחת למצב האידיאלי שהיה. נסי לעשות זאת בהדרגתיות, רק כך זה עובד.

החוסר סבלנות והכעס רק מעצימים את העניין.

וכן, הילדה עברה שני שינויים מהותיים וברור היה שבשילוב להתפתחות הטבעית עקב גדילתה, זה יצור אפקט של קושי גם בשינה.

את מוזמנת לקרוא קצת על נושא הסמכות והצבת גבולות באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו